Gud har ett ansikte

 

MOT alla argument att Gud är en vred, grym, tyrann; en orättvis, avlägsen och ointresserad kosmisk kraft; en oförlåtlig och hård egoist ... går in i Gudmannen, Jesus Kristus. Han kommer, inte med en följd av vakter eller en legion änglar; inte med kraft och kraft eller med svärd - utan med fattigdom och hjälplöshet hos ett nyfött barn.

Det är som att säga, ”O stupad mänsklighet, här är din återlösare. När du förväntar dig dom, istället hittar du Barmhärtighetens ansikte. När du förväntar dig fördömande ser du istället Kärlekens ansikte. När du förväntar dig vrede, hittar du istället orena och öppna händer ... ett ansikte av hopp. Jag har kommit till dig som ett hjälplöst barn så att när jag närmar mig mig kan jag i sin tur komma nära dig som är hjälplösa för att bli räddad utan mitt ingripande ... Mitt liv. Idag är det glada budskapet jag bara bär det du är älskad. "

Och om vi vet att vi är älskade, så kan vi börja igen

Jag tackar Gud för er alla, mina läsare, och ber att ni kommer att möta vår Frälsares kärlek och godhet under dessa juldagar. Tack för allt stöd och böner. Verkligen, du är älskad. 

 

Mallett-klanen, 2017

 

 

Gud blev människa. Han kom för att bo bland oss. Gud är inte avlägsen: han är 'Emmanuel', Gud med oss. Han är ingen främling: han har ett ansikte, Jesu ansikte.
—POPE BENEDICT XVI, julmeddelande “Staden och världen”25 december 2010

 

RELATERAD LÄSNING

Du är älskad

Konsten att börja om igen

En oxe och en röv

 

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, NÅDENS TID.