Hur kallt är det i ditt hus?


Krigshärjat distrikt i Bosnien  

 

NÄR Jag besökte före detta Jugoslavien för drygt ett år sedan, jag fördes till en liten by som gjorde krigsflyktingar. De kom dit med järnvägsvagn och flydde från de förödande bomberna och kulorna som fortfarande markerar många av lägenheterna och affärerna i Bosniens städer och städer.

Trots att kriget har varit över i flera år, lever dessa flyktingar fortfarande i dessa små stugor, tillsammans med olika kartong- och metallskrot och täckta med farliga asbesttak ... som barn fritt spelar runt. För dörrar och fönstertäckningar har många familjer bara gardiner - inte mycket skydd mot en kall vinterdag.

Utan social hjälp gör dessa familjer - cirka 20 av dem nu - vad de kan för att överleva. Och en liten nunna från England gör vad hon kan för att hjälpa. Josephine Walsh startade ett projekt som heter "Housing Aid Bosnia." Med de donationer hon får bygger hon hem, en i taget, för dessa fattiga familjer. 

När jag var där satte jag upp en improviserad konsert för byn. Jag hade en chans att berätta om evangeliets budskap, särskilt med tonåringarna. Jag sa till dem att även om de var fattiga, var nordamerikanska barn ofta mycket fattigare eftersom de har allt, förutom vad som verkligen betyder något: Jesus. När det var dags att lämna samlades byn runt, och jag lovade att jag skulle berätta för mina läsare om deras allvarliga situation.

Jag hittade nyligen kontaktinformationen för herr Josephine som jag hade placerat fel. Jag ringde henne i januari, och hon sa att behovet där är mer desperat än någonsin.

Be om det. Om du kan ge är här adressen nedan till vilken du kan skicka en donation (i amerikansk eller kanadensisk valuta; personliga checkar accepteras). Också ... finns det någon där ute som kan ta det här projektet under sin vinge? En affärsman eller filantrop?

Gud välsigne dig, och tack för att du låter mig fråga detta om dig. Jag kommer inte göra det här ofta (annat än att tigga varje blåmåne för mitt eget ministeriums behov):

 

Bostadsstöd Bosnien

(Detta är en registrerad välgörenhetsorganisation)

C / O Sr. Josephine Walsh 

13 Aspreys

Olney, Bucks

MK46 5LN

England, Storbritannien

 

Telefon: +44 0 1234 712162 

Webbinformation: www.aid2bosnia.org

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, NYHETER, NÅDENS TID.