Är Gud tyst?

 

 

 

Kära märke

Gud förlåt USA. Normalt skulle jag börja med Gud välsigna USA, men i dag hur skulle någon av oss kunna be honom att välsigna det som händer här? Vi lever i en värld som blir allt mörkare. Kärlekens ljus bleknar och det tar all min styrka att hålla den här lilla lågan brinnande i mitt hjärta. Men för Jesus håller jag det fortfarande stilla. Jag ber Gud vår Fader att hjälpa mig att förstå och att urskilja vad som händer med vår värld, men han är plötsligt så tyst. Jag ser till de betrodda profeterna i dessa dagar som jag tror talar sanningen; du och andra vars bloggar och skrifter jag skulle läsa dagligen för styrka och visdom och uppmuntran. Men ni har också blivit tysta. Inlägg som skulle visas dagligen, förvandlas till veckovis och sedan varje månad, och till och med i vissa fall årligen. Har Gud slutat prata med oss ​​alla? Har Gud vänt sitt heliga ansikte från oss? När allt kommer omkring, hur kunde Hans fullkomliga helighet tåla att se på vår synd ...?

KS 

 

KÄRA läsare, du är inte den enda som har känt ett ”skift” i det andliga området. Jag kan ha fel, men jag tror att tiden för att ge "varningar" verkligen håller på att avslutas. När Titanic-näsan började tippa i luften var det ganska tydligt för alla återstående tvivel att det var ett fartyg som skulle gå ner. Så också är tecknen runt omkring oss att vår värld har nått en tipppunkt. Människor kan se detta, även de som inte är särskilt ”religiösa”. Det blir överflödigt att varna människor för att fartyget sjunker när de redan letar efter en livbåt.

Har Gud vänt oss ryggen? Har han övergett oss? Är han tyst?

Nej.

Kan en mor glömma sitt spädbarn, vara utan ömhet för hennes livmoderbarn? Även om hon skulle glömma, kommer jag aldrig att glömma dig. Se, jag har graverat dig i mina handflator (Jesaja 49: 15-16)

Jesus säger,

Mina får hör min röst; Jag känner dem och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de kommer aldrig att förgås. Ingen kan ta ut dem ur min hand. (Johannes 10:27)

Så du ser, Gud har sitt folk huggat i sin hand, och ingen kommer att stjäla dem från honom. Och de kommer hör hans röst. Men denna hjord behöver renas så att den går mer i sin frälsningsplan för världen. Och därmed, som en god herde, leder han nu sitt folk ut i öknen. Där i öknen av prövningar, frestelser, tvivel, rädslor, sorger, mörker, torrhet och till synes tystnad, testas sann tro. Och om vi håller ut, om vi inte flyr denna öken, kommer vår tro att vara renad. Då kan vi bli en helig människor, själar som bär Kristi ljus in i världens mörker; människor som avslöjar för andra ansiktet på Jesus, ansiktet av kärlek, glädje och fred - även om fartyget sjunker.

Detta är inte mystiskt gobbely-gook. Det är verkligheten i det som Gud gör idag, och var och en av oss måste personligen välja vems sida vi kommer att vara på. Oavsett om vi kommer att följa den breda eller smala vägen. Och en rysning går genom min själ som jag ser så många själar fly från denna öken, överge sin tro, ge upp. Det kan med rätta sägas att vi bevittnar a massavfall från tron ​​över hela världen, men särskilt i västens efterkristna nationer. Samhällets förfall och aspekter av själva kyrkan accelererar så snabbt att det verkligen är hisnande att bevittna civilisationens kollaps i realtid.

 

MIN APOSTOLAT

Sedan jag senast skrev här i början av juni har jag tagit mig tid att be, reflektera och ställa några allvarliga frågor om mitt apostoliska och familjeliv. Vad ber Jesus om mig, särskilt när jag lånar pengar bara för att mata min familj? Vad gör jag fel? Vad måste jag ändra?

Det har varit svåra frågor, och det verkar som att Herren har tagit mig in i hjärtat av ökennatten, i den djupaste ödemarken för att svara på dem. Jag har ofta återkallat mor Teresas ord:

Guds plats i min själ är tom. Det finns ingen Gud i mig. När smärtan av längtan är så stor - jag längtar bara och längtar efter Gud ... och då är det att jag känner att han inte vill ha mig - han är inte där - Gud vill inte ha mig. -Moder Teresa, Kom med mitt ljus, Brian Kolodiejchuk, MC; sid. 2

Under den här tiden har jag fått brev dagligen från läsare runt om i världen som erbjuder uppmuntrande, stöd och som läsaren ovan och undrar varför jag har ”försvunnit”. Jag vill säga var och en av er att era brev var en mild dimma från Jesus som gjorde öknens torrhet lite mer uthärdlig. Jag vill också tacka er för att ni förstod att jag behövde den här tiden, som jag skrev i juni, för att be och reflektera, att "komma bort" och vila ett tag. Det har inte varit så vilsam, för att vara ärlig! Detta är den tid på året då kraven på gården under hösäsongen är dygnet runt. Men att sitta på traktorn ger en nåd att tänka och be mycket.

 

VAD han frågar

Jag har kommit till en enda slutsats under den här tiden. Det viktigaste är att jag är det lydiga till Jesus. Oavsett om det är varmt eller kallt, regnigt eller soligt, trevligt eller obekvämt, är jag kallad att vara lydig mot Guds vilja i alla saker. Jesus sa något så enkelt att vi kanske missar det lätt:

Om du älskar mig kommer du att hålla mina bud. (Johannes 14:15)

Guds kärlek är att hålla hans bud. Vi lever i en värld idag som verkar fresta och reta oss varje dag. Men även i detta måste vi vara trogna. För vi har också verktyg i våra händer som många kristna tidigare inte hade: en verklig tryckt bibel, legioner av böcker, andlig undervisning på CD-skivor och videor, 24-timmars radio- och TV-stationer som sänder inspiration och sanning etc. Vi har vapen av krigföring på våra fingertoppar, för att inte tala om 2000 års teologi som har utvecklats så att vi har en djupare förståelse för vår tro än till och med apostlarna. Viktigast av allt har vi dagliga mässor och bekännelser varje vecka till hands. Vi har allt vi behöver för att bekämpa andan av antikristus i våra tider, särskilt den kvarvarande treenigheten.

Det viktigaste för dig och jag just nu är inte att förstå ”sluttiderna” eller att ha ett ordentligt grepp om ursäkt eller till och med att vara upptagen i en tjänst ... utan att vara trogen mot Jesus, just nu, i detta ögonblick, var du än är. Trofast med din mun, dina ögon, dina händer, dina sinnen .... med hela din kropp, själ, ande och styrka.

I verkligheten består helighet endast av en sak: fullständig lojalitet mot Guds vilja .... Du söker efter hemliga sätt att tillhöra Gud, men det finns bara ett: att använda allt han erbjuder dig .... Den stora och fasta grunden för det andliga livet är att vi själva tillhör Gud och att vi under alla omständigheter är underkastade hans vilja ... Gud hjälper oss verkligen hur mycket vi än känner att vi har tappat sitt stöd. —Fr. Jean-Pierre de Caussade, Övergivelse av gudomlig försyn

Förra veckan pratade jag med min andliga chef. Det var en nådfylld tid då nattens fantomer flydde och Jesu hand sträckte sig i avgrunden och drog mig upp på mina fötter. Min regissör sa, ”Det finns många röster idag som hädar Gud. Du ska vara Hans röst ropar ut i vildmarken ... ”

Dessa ord bekräftade i min själ vad jag känner att jag är född för: att vara hans röst och peka på Jesus "världens ljus" i det växande mörkret.

Min kära fru Lea och jag bad tillsammans. Vi har lagt ner allt vid Guds fötter. Vi kommer att fortsätta att ägna oss åt att sprida evangeliet tills det sista öre kredit används. Ja, det låter vraklöst, men vi har inte så mycket val just nu - inte för en familj i vår storlek. Vi har underhållit att sälja allt, men fastigheterna är så höga nu i Kanada att alternativen för en familj i vår storlek är nästan ingenting (vi har letat i månader). Och så kommer vi att stanna där vi är tills Gud visar oss något annat.

Mina uppgifter på gården är fortfarande ganska intensiva just nu. Men när de är klara senare i sommar vill jag återuppta att skriva dig och återföra min webbsändning till mer regelbundenhet. Vad ska jag säga? Naturligtvis vet bara Gud. Men min djupaste känsla just nu är att han vill uppmuntra och ge oss hopp. Han vill att vi ska fokusera på honom, inte på vågorna som kraschar mot fartyget. För ni förstår, många inser verkligen att fartyget sjunker och de är letar efter vilken livbåt de kan hitta. Jag känner att min uppgift mer än någonsin är att visa dem d Livbåt, som är Jesus Kristus.

Det är sant, bröder och systrar, dagen kommer - och på vissa sätt är redan här - när Amos ord kommer att uppfyllas:

”Se, dagarna kommer”, säger Herren Gud, ”när jag kommer att sända hungersnöd över landet. inte hungersnöd av bröd eller törst efter vatten, utan att höra Herrens ord. De ska vandra från hav till hav och från norr till öst; de ska springa fram och tillbaka för att söka Herrens ord, men de kommer inte att hitta det. ” (Amos 8: 11-12)

Men för dem som svarar på Jesus och hans mors bön under den här tiden kommer de att göra det inte måste söka. För ordet kommer att vara in dem. Kristus kommer att bo i dem som en levande flamma medan världen krypterar i fullständigt mörker. [1]läsa Det ultrande ljuset Så var inte rädd. Snarare, i denna testtid, var trogen, var lydig och be av hela ditt hjärta. Be från hjärtat. Be när det är kallt. Be när det är torrt. Be när du inte vill be. Och när du minst förväntar dig det, kommer han till dig och säger,

Se, se, du har aldrig varit långt ifrån mig ...

Med det vill jag dela en låt från mitt nya album (Sårbara) kallas "Se, se". Jag ber att det ger dig hopp och mod i dessa spännande och utmanande tider. Tack till alla för ditt otroliga stöd, donationer, kärlek och böner. Både Lea och jag har blivit djupt välsignade av din vänlighet och närvaro. 

Din tjänare i Jesus,
Markera

Klicka på titeln nedan för att höra låten:

 Kolla Kolla

 

RELATERAD LÄSNING:

 

 


Mark är nu på Facebook och Twitter!

TwitterGilla oss på facebook

 

Kolla in Marks helt nya webbplats!

www.markmallett.com

Klicka här för att Säga upp or Prenumerera till denna tidskrift.

Klicka nedan för att översätta den här sidan till ett annat språk:

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 läsa Det ultrande ljuset
Inlagd i HEM, ETT SVAR och märkta , , , , , , , , , , , , , , .