Jesus "myten"

jesushorns2av Yongsung Kim

 

A signera i State Capitol -byggnaden i Illinois, USA, framträdande framför en julvisning, läs:

Låt förnuftet råda vid vintersolståndet. Det finns inga gudar, inga djävlar, inga änglar, ingen himmel eller helvete. Det finns bara vår naturliga värld. Religion är bara myt och vidskepelse som härdar hjärtan och förslav sinnen. -nydailynews.com23 december 2009

Vissa progressiva sinnen skulle få oss att tro att julberättelsen bara är en berättelse. Att Jesu Kristi död och uppståndelse, hans uppstigning till himlen och hans eventuella återkomst bara är en myt. Att kyrkan är en mänsklig institution som upprättats av män för att förslava svagare människors sinnen och införa ett system av övertygelser som styr och förnekar mänskligheten den sanna friheten.

Säg då, för argumentets skull, att författaren till detta tecken har rätt. Att Kristus är en lögn, katolicismen är en skönlitteratur och hoppet om kristendomen är en saga. Låt mig då säga detta ...

Jag skulle tidigare följa Jesus "Myten" ... än jag skulle guden i denna "upplysta" tidsålder: jaget.

Jag skulle förr följa de ”fabrikerade” principerna i min världsreligion som har frigjort mig ... än vad jag skulle vara ”orsaken” till moderna sinnen som förslavar ett oroligt samvete.

Jag skulle förr följa den ”tunna luften” i min tro och dess ”saga” löften som har återställt mitt hopp och läkt min själ ... än de kalla, tomma lärorna från ateismens överstepräster som stjäl glädje och härdar hjärtat.

Jag skulle tidigare lyda i all servilitet budskapets "skam", som har fört fred och upplyst mitt sinne ... än den moraliska relativismen och skiftande "sanningar", som förvirrar och motsäger.

Jag skulle tidigare ge bort allt Jag äger och omfamnar fattigdomens välsignelse i min ”imaginära” Herres fotspår ... än att sälja min själ till högteknologisk frälsning och bjuda in förbannelsen av rastlöshet och girighet.

Jag skulle förr följa min ”falska” påve och präster, som mäter en man efter sin kärlek och uppoffring ... än kostymer och slipsar som mäter människan efter hans ekonomiska bidrag och koldioxidavtryck.

Jag skulle tidigare omfamna kraften i detta "skämt", som har förvandlat hela kulturer till civiliserade nationer genom kärlekens lag ... än giftet från en ny världsordning som undertrycker, muterar och skrämmer nationer till överensstämmelse.

Jag skulle tidigare märkas en fundamentalist, radikal och terrorist ... än att förneka namnet framför alla namn.

De "upplysta" erbjuder en mjuk säng av teknik, men jag skulle hellre ligga på det robusta frälsningskorset. De erbjuder smärtstillande medel och droger, men jag föredrar heliggöringens taggar och naglar. De erbjuder rationaliseringar och teorier, men jag väljer Guds bevis i hela skapelsen ... även om det drar hån och spott. Jag skulle snarare utgjuta mitt blod, varje sista droppe, för ”bedrägeriet” som har älskat mig till döds, än den ”verklighet” de erbjuder, som älskar sig själv till döden. För jag har gått den breda och enkla vägen för egenkärlek som de följer - en väg som har krossat hjärtan, förstört familjer och krossade själar. Jag skulle tidigare gå den smala vägen för Faderns vilja, även om den skulle leda till ”ingenting”, som de hävdar.

För till och med nu, i denna "folkloritro", "mytens man", "legendens herre", jag verkligen lever. Jag var förlorad, men nu finns jag ... och jag skulle hellre dö än att gå vilse igen för treenigheten omgjord i sin egen avbild: "förnuftens gud", "logikens herre" och "naturens världs furste."

Ja, jag skulle tidigare följa Jesus "myten."

 

Publicerades först 27 december 2009. 

 

 

Tack så mycket för ditt stöd
för denna heltidstjänst.

 

Lyssna på följande:


 

 

Följ Mark och de dagliga ”tidernas tecken” på MeWe:


Följ Marks skrifter här:


Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 
Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, ETT SVAR.