Lär dig värdet av en själ

Mark och Lea i konsert med sina barn, 2006

 

Markus vittnesmål fortsätter ... Du kan läsa delarna I - III här: Mitt vittnesbörd.

 

VÄRD och producent av min egen tv-show; ett verkställande kontor, företagsfordon och stora medarbetare. Det var det perfekta jobbet. 

Men när jag stod vid mitt kontorsfönster en sommareftermiddag med utsikt över en ko betesmark i utkanten av staden, kände jag en orolighet. Musik var kärnan i min själ. Jag var barnbarn till en Big Band-crooner. Grampa kunde sjunga och spela trumpet som ingen affär. När jag var sex, gav han mig en munspel. När jag var nio skrev jag min första låt. Klockan femton skrev jag en låt som jag brukade sjunga med min syster som efter hennes död i en bilolycka fyra år senare blev "hennes" ballad (lyssna på För nära mitt hjärta Nedan). Och naturligtvis, genom mina år med One Voice, Jag hade staplat upp dussintals låtar som jag kliar att spela in. 

Så när jag blev inbjuden till en konsert kunde jag inte motstå. "Jag ska bara sjunga mest mina kärlekslåtar", sa jag till mig själv. Min fru bokade en liten turné och jag åkte iväg. 

 

Mina vägar är inte dina vägar

Den första natten när jag sjöng mina låtar, plötsligt inifrån, började ett "ord" brinna i mitt hjärta. Det var som om jag hade att säga vad som rörde i min själ. Och det gjorde jag också. Efteråt bad jag tyst om ursäkt till Herren. ”Ah, sorry Jesus. Jag sa att jag aldrig skulle göra tjänst igen om du inte frågade mig. Jag låter inte det hända igen! ” Men efter konserten kom en kvinna fram till mig och sa: ”Tack för din musik. Men vad du sa talade så djupt till mig. ” 

"Åh. Ja det är bra. Jag är glad ... ”svarade jag. Men jag bestämde mig ändå för att hålla mig till musiken. 

Jag säger att jag inte kommer att nämna honom, jag kommer inte längre att tala i hans namn. Men då är det som om det brinner eld i mitt hjärta, fängslat i mina ben; Jag blir trött att hålla tillbaka, jag kan inte! (Jeremia 20: 9)

De kommande två nätterna spelades exakt samma sak. Och återigen kom människor till mig efteråt och sa att det var det talade ordet som tjänade dem mest. 

Jag återvände hem till mitt jobb, lite förvirrad - och ännu mer rastlös. ”Vad är fel med mig?” Undrade jag. "Du har ett fantastiskt jobb." Men musiken brann i min själ ... och det gjorde också Guds ord.

Några månader senare filtrerade oväntade nyheter upp till mitt skrivbord. "De skär ut showen", sa min kollega. "Vad?! Våra betyg klättrar! ” Min chef bekräftade det med en ganska godartad förklaring. I baksidan av mitt sinne undrade jag om det inte var på grund av brevet till redaktören för en lokal tidning som jag hade skickat några veckor tidigare. I det ifrågasatte jag varför nyhetsmedierna var angelägna om att publicera bilder av krig eller fenderböjningar ... men undvek sedan bilderna som berättade den verkliga historien om abort. Backbacken var hård från medarbetare. Nyhetschefen, en praktiserande katolik, skällde på mig. Och nu hade jag inget jobb. 

Plötsligt fann jag att jag inte hade något att göra men min musik. ”Tja,” sa jag till min fru, “vi tjänade nästan lika mycket av dessa konserter som min månadslön. Kanske kan vi få det att fungera. ” Men jag skrattade åt mig själv. Heltidstjänst i den katolska kyrkan med fem barn (vi har nu åtta) ?? Vi kommer att svälta! 

Med det flyttade min fru och jag till en liten stad. Jag byggde en studio i huset och började min andra inspelning. Den kvällen vi avslutade albumet mer än ett år senare gick vi ut på vår första familjekonsertturné (i slutet av varje kväll skulle våra barn komma upp och sjunga den sista låten med oss). Och som tidigare fortsatte Herren att lägga ord på mitt hjärta att bränd tills jag talade dem. Sedan började jag förstå. Ministeriet är inte vad jag måste ge, utan vad Gud vill ge. Det är inte vad jag har att säga, men vad Herren har att säga. För min del måste jag minska så att han kan öka. Jag hittade en andlig chef [1]Fr. Robert “Bob” Johnson från Madonna House och under hans ledning började, försiktigt och något skrämmande, en heltidstjänst.

Så småningom köpte vi en stor husbil och med våra barn började vi turnera genom Kanada och USA som levde på Guds försyn och vilken musik vi kunde sälja. Men Gud var inte klar att ödmjuka mig. Han hade bara börjat. 

 

VÄRDET PÅ EN SJÄL

Min fru hade bokat en konsertturné i Saskatchewan, Kanada. Barnen var nu hemundervisade, min fru var upptagen med att utforma vår nya webbplats och albumomslag, så jag skulle gå ensam. Nu hade vi börjat spela in min Rosary CD. Vi arbetade långa timmar, ibland fick vi bara 4-5 timmar sova varje natt. Vi var utmattade och kände motlösningen av tjänsten i den katolska kyrkan: små folkmassor, dålig befordran och mycket apati.

Den första natten på min sex konsertturné var ännu en liten publik. Jag började klaga. ”Herre, hur ska jag mata mina barn? Dessutom, om du har kallat mig för att betjäna människor, var är de då? ”

Nästa konsert kom tjugofem personer ut. Nästa natt, tolv. Vid den sjätte konserten var jag redo att kasta in handduken. Efter värdens introduktion gick jag in i helgedomen och tittade på den lilla sammankomsten. Det var ett hav av vita huvuden. Jag svär att de hade tömt den geriatriska avdelningen. Och jag började klaga igen, ”Herre, jag slår vad om att de inte ens kan höra mig. Och köpa mina CD-skivor? De äger förmodligen 8-spåriga spelare. ” 

På utsidan var jag trevlig och hjärtlig. Men på insidan var jag frustrerad och spenderad. Istället för att stanna den kvällen i det tomma prästgården (prästen var utanför staden), packade jag min utrustning och började fem timmars bilresa hem under stjärnorna. Jag var inte två mil från den staden när plötsligt kände jag närvaron av Jesus i sätet bredvid mig. Det var så intensivt att jag kunde "känna" hans ställning och praktiskt taget se honom. Han lutade sig mot mig när han talade dessa ord i mitt hjärta:

Mark, underskatta aldrig värdet av en själ. 

Och sedan kom jag ihåg. Det var en dam där (som var under 80) som kom fram till mig efteråt. Hon blev djupt rörd och började ställa frågor. Jag fortsatte att packa mina saker, men svarade artigt utan att helt ägna min tid åt bara lyssnar till henne. Och sedan talade Herren igen:

Underskatta aldrig värdet av en själ. 

Jag grät hela resan hem. Från det ögonblicket motstod jag att räkna folkmassor eller bedöma ansikten. Faktum är att när jag dyker upp till händelser idag och ser små folkmassor gläder jag mig inuti eftersom jag vet att det finns en själ där som Jesus vill röra vid. Hur många människor, som Gud vill prata med, hur han vill prata ... det är inte min sak. Han har inte kallat mig för att bli framgångsrik, men trogen. Det handlar inte om mig, eller att bygga ett ministerium, franchise eller känd. Det handlar om själar. 

Och sedan en dag hemma, medan han spelade en sång på piano, bestämde Herren att det var dags att kasta näten mycket längre ...

Fortsättning ...

 

 

Du för Herrens ljus till världen för att ersätta mörkret.  —HL

Du har varit en kompass för mig genom dessa år; bland dessa dagar som hävdar att jag hör Gud har jag litat på din röst mer än någon annan. Det håller mig på den smala vägen i kyrkan och går med Maria till Jesus. Det ger mig hopp och fred i stormen. —LL

Din tjänst betyder så mycket för mig. Ibland tror jag att jag borde skriva ut dessa skrifter så att jag alltid har dem.
Jag tror verkligen att din tjänst räddar min själ ...
-VA

... du har varit en ständig källa till Guds ord i mitt liv. Mitt böneliv är så levande just nu och många gånger upprepar dina skrifter vad Gud talar till mitt hjärta. —JD

 

Vi fortsätter att samla in pengar för vårt ministerium den här veckan.
Tack till alla som har svarat
med dina böner och donationer. 

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 Fr. Robert “Bob” Johnson från Madonna House
Inlagd i HEM, Mitt vittnesbörd.