För sent?

The Prodigal-Sonlizlemonswindle
Den förlorade sonen, av Liz Lemon Swindle

EFTER läser den barmhärtiga inbjudan från Kristus i ”Till dem i dödssynd”Några få människor har skrivit med stor oro att vänner och familjemedlemmar som har fallit bort från tron” inte ens vet att de är i synd, än mindre dödssynd. ”

 

Det kommer ihåg orden från påven Pius XII som sa,

Årets synd är förlusten av känslan av synd.

Och Johannes Paul II:

Stora samhällssektorer är förvirrade över vad som är rätt och vad som är fel.  -Världs ungdomsdagen, Denver

Som jag skrev in Restrainer samt Varningens trumpeter - del III, det är som om en "bedrägerivåg" sveper över jorden. På något sätt är fel nu höger, och just nu intolerans. Vändningen i ”andliga poler” är mestadels ett fenomen som har uppstått under den senaste generationen eller två. Och återigen ser vi i naturen en parallell: forskare säger att de nordliga och södra magnetpolerna nu är i en process att vända med osäkra konsekvenser.

Frågan är, kan vår älskade som har gått i fel riktning hitta True North igen?

 

HOPPENS ÖGON

Jag köpte igår kväll i en butik. När kontoristen, en ung man omkring 20 år gammal, såg namnet på vårt skivbolag på mitt kreditkort tändes hans ögon när han sprängde ut: "Jag vill föra sanning och skönhet tillbaka till musik!"

Det var inte den typen av saker du förväntar dig att höra från en man i hans ålder - en generation som konsumerar och verkar konsumeras av våldet och förvrängd sexualitet i popkultur och rapmusik, eller vad jag kallar ”anti-psalmen”.

Han fortsatte att förklara hur han kände att musik var något skrivet djupt inne i själen. Men att uttrycket av det i ord skulle ge hopp och läkning, bidra till sanningens kraft och hjälpa till att återställa sångens skönhet.

Han frågade mig vilken typ av musik jag sjunger. Jag förklarade för honom min blandning av kärleks- och livsånger med andliga sånger ... Han avbröt mig plötsligt.

"Sjunger du om Jesus?"

"Ja, jag älskar att sjunga om Jesus."

"Det är underbart. Gud är så underbar! ”

Nej, det här var inte din typiska nordamerikanska man. Han berättade sedan för mig hur han hade varit i fullständigt mörker; att han hade någon form av "anfall", och att detta hade lett honom till randen av självmord.

"Då räddade Gud mig, "Han sade.

Det är en bekant fras, en som jag tidigare har hört från en gång upproriska själar som insåg, som vi alla måste, att de inte förtjänade barmhärtighet eller kärlek - men att Gud gav dem åt dem ändå och hällde över dem sin helande och välsignelse som "Den förlorade sonen." Denna förverkligande av Guds outtömliga generositet har i sin tur fört dem till ett tillstånd av fullständig tacksamhet. Och iver. Och brinnande kärlek.

Jag frågade honom vilket valör han tillhörde. Och utan antydan till fördom eller dom och med barnslig oskuld svarade han: ”Gud. Jag tillhör Gud."

"Men ... berättade någon dig om Jesus?" 

”Du kanske tror att jag är galen,” sa han unapologetically, “men Gud berättade om mig själv."

Jag tittade noga på honom och sa, ”Du menar ... Han infuserad du med sig själv, inte han ... ”

”Ja,” nickade han. Han verkade verkligen lära sig Gud inifrån ...

Vi bytte ett varmt handslag. Och när jag vände mig bort sa han med fullkomlig glädje och förväntan: "Jag ses i himlen."

 

HÅP PÅ HOPLÖS?

Gud är på jobbet, även på platser där vi inte kan gå eller inte vet hur vi ska gå. Naturligtvis ber jag i vår moraliska turbulens och förvirring att den här unga mannen hittar sin väg till "Petrus klippa", kyrkan, där han kommer att få ännu mer av Kristi kärlek. Ja, Herren rör sig i hjärtan, även när vi inte ser något bevis på det.

Gud kan arbeta för vår vilse familj och vänner på sätt som går utöver vår styrka eller förståelse. Vad han helt enkelt ber om oss är våra böner, lidanden, radband, kapitel och hängivenhet som erbjuds dem. Framför allt ber han oss att älska dem och vara barmhärtiga mot dem, som han är mot oss. För vi måste vara Kristi ansikte som de tittar på - även om de förkastar det, som han också förkastades. Var inte huvudmannen som ansvarade för att korsfästa Kristus i sin tur, konverterad genom det barmhärtiga svaret från denna gud-man?

Tro inte att din bön, inte en enda bön, slösas bort för dessa själar ... eftersom inte en enda droppe av Kristi blod slösades bort i återlösningens mysterium.

När jag delade min berättelse i telefon med min fru började hon läsa för mig kalenderposten för dagen från Catherine Doherty:

... det var en tjuv som först kom till himlen som återlösningens första frukt; det var en prostituerad vars omvändelse Kristus sade skulle komma ihåg till slutet av tiden; och det var en kvinna som tagits i äktenskapsbrott som förlåtts så försiktigt. Vi måste alltid ha ett öppet hjärta för alla.  -Moments of Grace, en stationär kalender

Hos Gud finns alltid hopp -mest särskilt när hopp verkar släckt. Var detta inte meddelandet från graven den tredje dagen?

 

... folket som satt i mörkret har sett ett stort ljus, och för dem som satt i regionen och dödens skugga har ljus uppstått. (Matt 4:16) 

 


VIDARE LÄSNING:

 

Klicka här för att Säga upp or Prenumerera till denna tidskrift. 

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, TRO OCH MORALER, FAMILJENS VAPEN.