Att vara trogen

LENTEN RETREAT
Dag 3

 

Kära vänner, det här är inte den meditation jag hade planerat för idag. Men jag har haft att göra med den ena lilla krisen efter den andra de senaste två veckorna och har i själva verket skrivit dessa meditationer efter midnatt, i genomsnitt bara fyra timmars sömn den senaste veckan. Jag är utmattad. Och efter att ha släckt flera små bränder idag bad jag om vad jag skulle göra - och det här skrivandet kom direkt till mig. Det är för mig ett av de viktigaste "orden" i mitt hjärta det senaste året, eftersom det har hjälpt mig genom så många prövningar genom att helt enkelt påminna mig själv om att "vara trogen." För att vara säker är detta meddelande en viktig del av denna fasta reträtt. Tack för att du förstår.

Jag ber om ursäkt för att det inte finns någon podcast för idag ... jag har helt enkelt slut på gas, eftersom det är nästan 2:XNUMX. Jag har ett viktigt "ord" om Ryssland som jag kommer att publicera inom kort ... något jag har bett om sedan förra sommaren. Tack för dina böner ...

 

DÄR händer så mycket oro i vår värld, så snabbt, att det kan vara överväldigande. Det finns så mycket lidande, motgång och upptagenhet i våra liv att det kan vara nedslående. Det finns så mycket dysfunktion, samhällsfördelning och splittring att det kan vara bedövande. I själva verket har världens snabba nedgång i mörkret i dessa tider gjort att många känner sig rädda, i förtvivlan, paranoida ... lam.

Men svaret på allt detta, bröder och systrar, är att helt enkelt var trogen.

I alla dina möten idag, i alla dina plikter, i din vila, rekreation och interaktioner, är vägen framåt var trogen. Och det betyder då att du måste ha vårdnaden om dina sinnen. Det betyder att du måste vara uppmärksam på Guds vilja i varje ögonblick. Det betyder att du måste göra allt du gör till en medveten kärlekshandling mot Gud och nästa. Catherine Doherty sa en gång,

Små saker som görs mycket bra om och om igen för kärlek till Gud: detta kommer att göra er heliga. Det är helt positivt. Sök inte enorma inteckningar av flageller eller vad har du. Sök den dagliga döden av att göra en sak mycket bra. —Handdukens och vattens folk, från Moments of Grace kalender, Januari 13th

En del av denna dödsfall betyder alltså att vända sig bort från de små distraktioner och nyfikenheter som den onda ständigt skickar för att göra oss otrogen. Jag minns att jag satt tvärs över bordet från Msgr. John Essef, som en gång var moder Teresas andliga regissör och som själv leddes av St. Pio. Jag delade med honom min börda och de utmaningar jag står inför. Han tittade noga in i mina ögon och förblev tyst i flera sekunder. Sedan lutade han sig framåt och sa, ”Satan behöver inte ta dig från en 10 till en 1, utan från en 10 till en 9. Allt han behöver göra är distrahera du."

Och hur sant det är. St. Pio sa en gång till sin andliga dotter:

Raffaelina, du kommer att vara säker från Satans dolda plan genom att avvisa hans förslag så snart de kommer. —17 december 1914, Padre Pios andliga regi för varje dag, Servant Books, s. 9

Du förstår, frestelsen kommer alltid att följa dig, kära läsare. Men frestelsen i sig är inte en synd. Det är när vi börjar underhålla dessa förslag som vi blir förankrade (läs Tiger in the Cage). En subtil distraktion, en tanke, en bild i sidofältet i din webbläsare ... striden vinns lättast när du avvisar dessa frestelser då och då. Det är mycket lättare att gå bort från en kamp än att brottas ut ur den!

Många människor skriver till mig och frågar om de ska flytta från USA eller fylla på mat osv. Men förlåt mig om allt jag kan tycka uttala idag är var trogen. Skriften säger,

Ditt ord är en lampa för mina fötter, ett ljus för min väg ... Jag satte mig själv för att utföra din vilja i fullhet, för alltid. (Psaltaren 119: 105, 112)

En lampa, inte en strålkastare. Om du är trogen mot Gud i varje ögonblick, om du följer ljuset från hans lampa ... hur kan du då missa nästa steg, nästa sväng på vägen? Det gör du inte. Och mer än så blir Guds vilja din mat, din styrka, ditt skydd från fiendens fallgropar. Som Psalm 18:31 säger, "Han är en sköld för alla som söker tillflykt till honom." Fristaden är hans vilja, som sedan skyddar dig från den ondes klor. Hans vilja är det som ger själen fred och sann vila, som ger frukten av glädje.

Låt oss därför sträva efter att komma in i den vilan, så att ingen kan falla efter samma exempel på olydnad. (Dagens första behandling)

Och kan jag lägga till - känner mig inte skyldig för levande. Lev ditt liv. Njut av detta liv, varje ögonblick av det, i enkelhet och renhet i hjärtat som gör det verkligen roligt. Vår Herre själv lär oss att det är meningslöst att oroa sig för i morgon. Än sen då om vi kanske lever i slutet? Svaret på att uthärda dessa dagar är att helt enkelt var trogen (och detta kommer från någon som skriver om några mycket svåra ämnen idag!)

En dag i taget.

Har du misslyckats? Har du varit otrogen? Är du frusen av rädsla, antingen för straff eller för de tider vi lever i? Sänk dig sedan inför Jesus som den förlamade i evangeliet och säg, ”Herre, jag är desorienterad, utspridd, distraherad ... Jag är en syndare, frusen i min dysfunktion. Läk mig Herre... ”Och hans svar till dig är dubbelt:

Barn, dina synder är förlåtna ... Jag säger till dig, stå upp, ta upp din matta och gå hem.

Det vill säga, var trogen.

 

 

 

För att gå med Mark i denna fasta reträtt,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

mark-radband Huvudbanner

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, BÖNNRETREAT.

Kommentarer är stängda.