På Charlie Johnston

Jesus går på vatten av Michael D. O'Brien

 

DÄR är ett underliggande tema som jag försöker väva genom alla aspekter av min tjänst: Va inte rädd! För den bär i sig fröna till både verklighet och hopp:

Vi kan inte dölja det faktum att många hotfulla moln samlas i horisonten. Vi får dock inte tappa motet, utan vi måste hålla hoppets flamma vid liv i våra hjärtan ... —POPE BENEDICT XVI, katolska nyhetsbyrån, 15 januari 2009

När det gäller mitt skrivande apostolat har jag tillbringat de senaste tolv åren för att hjälpa dig att möta denna samlande storm just för att du kan inte vara rädd. Jag har talat om de obehagliga verkligheterna i vår tid snarare än att låtsas att allt är blommor och regnbågar. Och jag har talat om och om igen om Guds plan, en framtid med hopp för kyrkan efter de prövningar som hon nu står inför. Jag har inte ignorerat arbetssmärtorna samtidigt som jag påminner dig om att den nya födelsen kommer, som förstås i traditionens röst. [1]jfr Påvarna och gryningstiden och Tänk om…? Som vi läser i dagens Psalm:

Gud är för oss en tillflykt och styrka, en hjälpare nära till hands, i nödens tid. även om bergen skakas av dess vågor ... Herren Sebaot är med oss: Jakobs Gud är vårt fäste. (Psaltaren 46)

  

SKAKAD FÖRTROENDE

Under de senaste två åren har ”berget” av förtroende störtats i vissa eftersom den ena påstådda förutsägelsen efter den andra har misslyckats med att passera av vissa ”seare” och ”visionärer”. [2]jfr  Sätt på strålkastarna En sådan förutsägelse var av en amerikaner, Charlie Johnston, som sa att enligt hans "ängel" skulle USA: s nästa president inte komma genom den normala valprocessen och att Obama skulle förbli vid makten. För min del har jag uttryckligen varnat mina läsare mot bank för mycket på specifika förutsägelser som dessa, inklusive Charlies (se Om urskiljning av detaljerna). Guds barmhärtighet är flytande och som en god far behandlar han oss inte enligt våra synder, särskilt inte när vi omvänder oss. Det kan ändra framtidens gång på ett ögonblick. Ändå, om en seer känner med gott samvete att Gud ber dem att göra sådana förutsägelser offentliga, så är det deras sak; det är mellan dem, deras andliga ledare och Gud (och de måste också vara ansvariga för nedfallet, hur som helst). Men gör inget misstag: det negativa nedfallet från dessa ibland utslagna förutsägelser påverkar var och en av oss i kyrkan som försöker främja de autentiska uppenbarelser som vår herre och dam vill att vi ska höra i dessa tider. I det avseendet håller jag helhjärtat med ärkebiskop Rino Fisichella som sa,

Att konfrontera ämnet profetia idag är snarare som att titta på vrak efter ett skeppsbrott. - ”Profetia” i Ordbok för grundläggande teologi, P. 788

Allt detta sagt, jag har blivit ombedd av vissa läsare att klargöra min ståndpunkt om Charlie eftersom jag inte bara nämnde honom några gånger i mina skrifter, men dök upp på samma scen med honom vid ett evenemang i Covington, LA 2015. Människor har antog automatiskt att jag därför måste stödja hans profetior. Snarare, vad jag stöder är läran från St. Paul:

Förakta inte profetiska uttalanden. Testa allt; behålla det som är bra. (1 Tess 5: 20-21)

 

AV “STORMEN”

Charlies andliga chef, en präst med god anseende, föreslog att han skulle kontakta mig för tre år sedan eftersom vi båda talade om en kommande ”storm”. Det är trots allt vad påven Benedictus sa ovan, liksom St John Paul II:

Det är just i slutet av det andra årtusendet som enorma, hotfulla moln konvergerar vid hela mänsklighetens horisont och mörkret faller över människans själar. —POPE JOHN PAUL II, från ett tal, december 1983; www.vatican.va

I de godkända avslöjandena av Elizabeth Kindelmann och skrifterna av Fr. Gobbi, som bär imprimatur, de talar också om en kommande ”storm” över mänskligheten. Inget nytt här, egentligen. Så jag instämde i Charlies uttalande att en stor "Storm" kommer.

Men hur den "stormen" utvecklas är en annan sak. Vid konferensen i Covington sa jag specifikt att jag inte kunde stödja Charlies profetior [3]se 1:16:03 i den här videolänken: https://www.youtube.com/watch?v=723VzPxwMms men att jag uppskattade hans ande och trohet mot den heliga traditionen. Det var också väldigt intressant att ha en öppen Q & A med dem vid Covington-evenemanget där vi delade våra synpunkter. Med Charlies egna ord:

Man behöver inte hålla med alla - eller till och med de flesta - av mina övernaturliga påståenden att välkomna mig som en medarbetare i vingården. Erkänn Gud, ta nästa rätt steg och var ett tecken på hopp för de omkring dig. Det är summan av mitt meddelande. Allt annat är förklarande detaljer. - “My New Pilgrimage”, 2 augusti 2015; från Nästa rätt steg

I detta fall är förutsägelse av framtiden av sekundär betydelse. Det som är väsentligt är förverkligandet av den slutgiltiga Uppenbarelsen. —Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Fatimas budskap, teologisk kommentar, www.vatican.va

 

KLARGÖRINGAR

Allt detta sagt, i maj förra året började jag se att många fortfarande antog att jag godkände allt Charlie sa. Jag kan dock påpeka att jag har delat podiet med flera påstådda mystiker och seare genom åren, men ingen som fördömdes av deras lokala vanliga eller som lärde ut något som strider mot den katolska tron. För några år tillbaka delade jag också scenen med Michael Coren, en katolsk omvänd och författare som därefter har avfällt sig. Jag tror att de flesta förstår att jag inte är ansvarig för vad andra säger och gör helt enkelt för att jag talade vid samma evenemang som dem. 

Ändå i maj förra året Rädsla, eld och räddning ?, Jag påpekade ärkebiskopen i Denvers preliminära bedömning av Charlies meddelanden och hans uttalande att ...

... ärkestiftet uppmuntrar [själar] att söka sin säkerhet i Jesus Kristus, sakramenten och skrifterna. —Ärkebiskop Sam Aquila, uttalande från ärkestiftet i Denver den 1 mars 2016; www.archden.org

Samtidigt kände jag mig skyldig att ta itu med de betydande skillnader som uppstod mellan mina skrifter och Charlies. I Den kommande domen, Jag noterade ärkebiskopens varning för ”försiktighet och försiktighet” angående Charlies påstådda profetior, och fortsatte vidare med att upprepa kyrkans faders eskatologiska vision som skiljer sig från vad Charlie och några andra vanliga eskatologer föreslår. I Kommer Jesus verkligen?, Jag tog ihop vad som är en ”profetisk enighet” i 2000 års tradition och modern profetia som målar en omisskännlig bild av horisonten.

Sedan Charlies misslyckade förutsägelse utfärdade ärkebispedomen i Denver ytterligare ett uttalande:

Händelserna 2016/17 har visat att Johnstons påstådda visioner inte var korrekta och ärkestiftet uppmanar de troende att inte godta eller stödja ytterligare försök att tolka dem som giltiga. —Arkestiftet i Denver, pressmeddelande den 15 februari 2017; archden.org

Det är naturligtvis också min ståndpunkt och förhoppningsvis alla trogna katoliker. Återigen uppmärksammar jag mina läsares uppmärksamhet på St. Hannibals visdom:

Hur många motsättningar vi ser mellan Saint Brigitte, Mary of Agreda, Catherine Emmerich, etc. Vi kan inte betrakta uppenbarelserna och upptäckterna som Skriftens ord. Vissa av dem måste utelämnas och andra måste förklaras i en rätt, försiktig mening. —St. Hannibal Maria di Francia, brev till biskop Liviero i Città di Castello, 1925 (betoning min)

... människor kan inte hantera privata uppenbarelser som om de vore kanoniska böcker eller dekret från heliga stolen. Till och med de mest upplysta personerna, särskilt kvinnor, kan misstänka sig mycket i visioner, uppenbarelser, lokaliseringar och inspiration. Mer än en gång är den gudomliga operationen begränsad av mänsklig natur ... att betrakta varje uttryck för de privata uppenbarelserna som dogmer eller förslag nära tro är alltid oförskämt! — Ett brev till Fr. Peter Bergamaschi

Jag hoppas att detta klargör för läsare var jag står i förhållande till de specifika profetiorna om vilken som helst seare eller visionär, oavsett hur stor den är i storlek, godkännande eller på annat sätt.

 

GÅR FRAMÅT

Jag hoppas också att "katastrofala" bäring av vissa katoliker skulle ge vika för en mer barmhärtig, lugn och mogen inställning till profetior som, som det eller inte, är en del av kyrkans liv. Om vi ​​följer kyrkans undervisning, lever efter den och urskiljer profetior alltid i detta sammanhang, finns det verkligen inget att vara rädd för, inte ens när det gäller profetior som är specifik. Om de inte klarar testet av ortodoxi måste de ignoreras. Men om de gör det, så tittar vi bara på och ber och fortsätter med att vara trogna tjänare i de dagliga skyldigheterna i vårt kall.

Många frågar mig vad jag tycker om sammanflödet av Fatimas 100-årsjubileum och andra sådana "datum" -markörer 2017. Återigen vet jag inte! Det kan vara betydelsefullt ... eller inte alls. Jag hoppas att folk kommer att förstå när jag säger "spelar det någon roll?" Det som är viktigt är två saker: att vi varje dag placerar oss i ett nådestatus genom att använda Guds barmhärtighet och kärlek så att vi alltid är redo att möta honom när som helst. Och för det andra att vi samarbetar med hans vilja för att frälsa själar genom att svara på hans personliga plan för våra liv. Ingen av dessa skyldigheter antyder okunnighet om ”tidens tecken”, utan borde stärka vårt svar på dem.

Va inte rädd!

 

RELATERAD LÄSNING

Profetier korrekt förstås

Sätt på strålkastarna

Påvar, profetior och Picarretta

 
Välsigna dig och tack till alla
för ditt stöd av detta ministerium!

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

Inlagd i HEM, ETT SVAR.