På mitt ministerium

Grön

 

DETTA förbi fastan var en välsignelse för mig att resa med tiotusentals präster och lekmän över hela världen genom de dagliga massmeditationer jag skrev. Det var spännande och utmattande samtidigt. Som sådan måste jag ta lite lugn tid att reflektera över många saker i min tjänst och min egen personliga resa och den riktning som Gud kallar mig.

Naturligtvis är skrivande bara en del av mitt apostolat. Jag har välkomnats av ortodoxa katolska präster att tala eller ta med mina konserter till deras församlingar eller reträtthus, från San Francisco till Rom, Saskatchewan till Österrike. För fyra år sedan vägrade ärkestiftet Edmonton, Alberta, att mitt ministerium skulle komma dit. Jag skrev tre brev där jag begärde förtydliganden och råd om ärkebiskopen som jag kunde erbjuda. Jag fick äntligen detta svar 2011:

Det enkla faktum är att vi har en politik i ärkestiftet, som föreskriver att alla talare som bjuds in för att tala till vårt folk i frågor om tro eller moral måste först få ett ingenting står i vägen [Latin för "ingenting hindrar"] från mig eller min delegat. Detta är standardpolicy. I ditt fall beviljades det inte på grund av indikationer på din webbplats att du hänvisar till vad du hävdar att du har fått i privata avslöjanden. Detta är ett tillvägagångssätt som jag inte vill främja inom ärkestiftet Edmonton. —Ärkebiskop Richard Smith, brev av den 4 april 2011

Under den senaste Passionsveckan 2015 har ytterligare två angränsande biskopar i Edmonton intagit samma ståndpunkt, vilket tyvärr har resulterat i att vi måste avbryta en fjorton konsertturné. En av biskoparna citerade att han gjorde det för att det inte är "god pastoral politik för de två stiften att gå i olika riktningar." En av biskoparna utarbetade lite ytterligare och sa att han var orolig för att vårt ministerium använder en "marknadsföringsstrategi" för att kontakta församlingar snarare än att vänta på en inbjudan; att mina konserter använder ljud- och belysningsutrustning i helgedomen; och att min webbplats, påstod han, "marknadsför" Människogudens dikt, Vassula Ryden och Garabandal. Nedan följer i korthet mina svar på biskopernas oro för öppenhetens skull och för att ge ett generellt svar på de brev jag får i denna fråga:

1. Vår tjänst gör fungerar på inbjudan. Vad som händer när vi får en eller flera inbjudningar är att min chef (min fru) sedan ansluter till andra församlingar i området för att låta dem veta att jag kommer och erbjuder vår tjänst åt dem. Denna "marknadsföringsstrategi" är det sätt som en mängd andra lekministerier arbetar för att göra vår tid och våra ansträngningar effektiva och kostnadseffektiva (eftersom vi också förlitar oss på gudomlig försyn). Framför allt är det sättet vi försöker föra evangeliet till så många själar som möjligt.

2. Jag använder verkligen belysnings- och ljudutrustning för mina konserter. Jag använder ett ljudsystem av praktiska skäl som inte kräver någon förklaring. När det gäller belysning är det där för att skapa en bönfull atmosfär som främjar denna typ av tjänst. På vår senaste 20-konsertturné i Saskatchewan hade vi bokstavligen dussintals präster och hundratals konsertbesökare berättade hur absolut glada de var över hur vacker belysningen var som betonade korsfästet, tabernaklet och statyerna - i ett ord, markerad de helighet och skönhet av deras katolska församlingar. Det enda klagomålet jag någonsin har haft från präster angående min belysning är att jag inte lämnade det där för att de skulle behålla det! Honungens respekt och respekt är av yttersta vikt. Mina konserter handlar om att ge mitt vittnesbörd och peka själar på eukaristin och bekännelsen, särskilt att katekisera om den verkliga närvaron av Jesus i tabernaklet. Detta är den främsta anledningen till att det är vår preferens att hålla konserter i kyrkans huvuddel (för att inte tala om de betydande nackdelarna med akustik i många församlingslokaler). 

3. Det finns över tusen skrifter på min webbplats, de allra flesta lär ut katolsk tro och andlighet i vår tids sammanhang. Det finns några skrifter som integrerar "privat uppenbarelse" som för lärdomarna i katekismen som säger att även om dessa uppenbarelser inte kan korrigera den heliga traditionen, kan de hjälpa kyrkan att "leva mer fullständigt av den under en viss historiaperiod" (jfr n. 67).

• Jag har aldrig läst Människogudens dikt Inte heller har jag någonsin citerat dessa verk. 

• Vassula Ryden har varit en kontroversiell person, för att vara säker. Jag hänvisade till henne specifikt för att förklara Kongregations ståndpunkt om tros lära om Rydens teologi i ett ”Q & A” med mina läsare (eftersom det finns en del av teman angående en ”era av fred”). [1]se Dina frågor om eran Bland andra fakta konstaterade jag att anmälan om hennes skrifter, även om den fortfarande är i kraft, har modifierats i den utsträckning att hennes volymer nu kan läsas under biskoparnas försiktighetsbedömning "från fall till fall" tillsammans med de förtydliganden hon har gett till CDF (och som uppfyllde kardinal Ratzingers godkännande) och som publiceras i efterföljande volymer. I den andan av försiktighet citerade jag ett enda stycke [2]jfr Fatima, och den stora skakningen från hennes skrifter. (När jag citerar privat uppenbarelse på min webbplats som ännu inte har fått en imprimatur eller ett ingenting står i vägenoch har inte uttryckligen avvisats av magisteriet, jag använder nomenklaturen "påstådd" för att kvalificera statusen för den föreslagna uppenbarelsen.) Citatet jag använde innehöll inget som strider mot katolsk doktrin. 

• Garabandal (en påstådd uppenbarelse där en kyrklig kommission som undersöker den sa att de inte hade "fann något som förtjänar kyrklig misstro eller fördömande antingen i läran eller i de andliga rekommendationer som har publicerats ”) [3]jfr www.ewtn.com nämns också mycket kort i mina skrifter. När det var, inkluderades termen "påstådd" också vederbörligen för att påminna läsaren om att försiktighet behövs, enligt St. ”Förakta inte profetior. Testa allt, behåll det som är bra. ” I citatet jag använde finns det inget som strider mot katolsk doktrin. 

En biskop har rätt att avgöra hur hans hjord bildas, och det inkluderar att hindra även de som har god ställning att tala om kyrkans egendom. Sammanfattningsvis vill jag bekräfta min lydnad mot de tre Alberta-biskopernas beslut och ber mina läsare be för mig och alla våra präster att de får nåd att vara trogna herdar i den svåra uppgift som Herren har kallat dem.

 

EN ÖVERSIKT

På grund av det faktum att mitt ministerium når tusentals människor varje vecka i mitt skrivande och webbsändande apostolat, inklusive de i dessa stift, och eftersom detta "förbud" har blivit en källa till förvirring för vissa, har jag inkluderat nedan en grundläggande översikt över mina ministerium, som bedrivs under välsignelse och vägledning av pastor Biskop Don Bolen i Saskatoon, Saskatchewan, och den andliga ledningen av pastor Paul Gousse från New Hampshire, USA.

Min tjänst består av två delar: min musik och budskapet. Musiken fungerar både som ett budskap och för att öppna dörren till evangelisering. Det har varit mitt svar på Johannes Paulus II: s uppmaning att använda "nya medel och nya metoder" i "den nya evangeliseringen." När det gäller meddelande, antingen på den här bloggen eller i min bok, Den sista konfrontationen, Jag har tillbringat tusentals timmar i flitig bön och forskning för att så gott som möjligt se till att allt jag har skrivit eller talat om är i harmoni med den heliga traditionen. Jag har uttömmande citerat kyrkofäderna, heliga skrifter, katekismen, de heliga fäderna och godkänt uppenbarelser av den välsignade modern för att stärka läsaren i dessa osäkra tider genom att ständigt hänvisa till magisteriet. På mer sällsynt tillfällen har jag citerat privat uppenbarelse från individer som just nu känner sig tvungna att förmedla ett ”profetiskt ord” till kyrkan, men bara när deras budskap inte strider mot kyrkans undervisning. [4]jfr. 1 Thess 5: 19-21 Slutligen har jag aldrig påstått i mina skrifter eller webbsändningar att jag någonsin har fått en uppenbarelse eller en hörbar lokalisering. Ibland har jag delat med mig av inspiration och tankar som jag kände var himmelska som har kommit från min inre bön och meditation, eller vad kyrkan kan kalla lektio divina. Vid dessa tillfällen har jag delat att "jag kände" eller "kände" Herren eller vår fru osv sa detta eller det. Jag har delat dem som en utgångspunkt eller för att kasta lite extra ljus och urskiljning över det större arbetet. I vissa fall har dessa inre ord varit katalysatorn för att upptäcka eller utöka den Helige Faders läror.

 

Ett samtal till ungdomen

2002 på World Youth Day i Toronto, Kanada, där jag samlades med ungdomar från hela världen, gjorde den Helige Fadern en specifik begäran till oss:

I hjärtat av natten kan vi känna oss rädda och osäkra, och vi väntar otåligt på att morgonens ljus kommer. Kära unga människor, det är upp till dig att vara väktare på morgonen som meddelar solens kommande vem är den uppståndna Kristus! —POPEN JOHN PAUL II, Den Helige Faders budskap till världens ungdom, XVII World Youth Day, n. 3; (jfr Is 21: 11-12)

Detta var ett eko av hans överklagande i det apostoliska brevet om det nya årtusendet:

De unga har visat sig vara för Rom och för kyrkan en speciell gåva av Guds Ande ... Jag tvekade inte att be dem göra ett radikalt val av tro och liv och presentera dem för en häpnadsväckande uppgift: att bli ”morgonvakten ” i början av det nya årtusendet. —POPEN JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuenten.9

I min bok redogjorde jag för i kapitel ett hur jag kände att Herren kallade mig att svara på den Helige Faders inbjudan genom att hjälpa till att förbereda hjärtan för detta ”att korsa tröskeln till hopp” in i en ny era. Denna inbjudan upprepades av påven Benedictus XVI i Sydney, Australien:

En ande av kristna kallas för att bygga en värld där Guds gåva av liv välkomnas, respekteras och omhuldas - inte avvisas, fruktas som ett hot och förstörs. En ny tidsålder där kärlek inte är girig eller självsökande, utan ren, trogen och verkligen fri, öppen för andra, med respekt för deras värdighet, som söker deras goda, utstrålar glädje och skönhet. En ny tidsålder där hopp befriar oss från den grundhet, apati och självabsorption som dödar våra själar och förgiftar våra relationer. Kära unga vänner, Herren ber er vara profeter av denna nya tidsålder ... —OPP BENEDICT XVI, Homily, World Youth Day, Sydney, Australien, 20 juli, 2008

I huvudsak har påvarna bett oss unga människor att utöva normativt kontor för profetior:

De troende, som genom dopet införlivas i Kristus och integreras i Guds folk, görs delare på deras speciella sätt i Kristi prästerliga, profetiska och kungliga ämbete. -Katekes av den katolska kyrkan, 897

Även om lagens ordning och gamla testamentets profeter upphörde i Johannes döparen, fungerade operationen i profetisk ande av Kristus har inte. [5]se Tystnar profeternaockså, PAVE BENEDICT XIV, Heroisk dygd, Vol. III, s. 189-190; detta är inte att säga att profetior eller profeter har upphört sedan Johannes döparen, utan att en ny ordning har uppstått. ”Profeter” listas som en av de specifika medlemmarna av Kristi kropp i St. Pauls ordning av kyrkan; jfr. 1 Kor 12:28 Medan varje katolik delar sitt profetiska ämbete, bekräftade andra Vatikanrådet också karism av profetior som en särskild gåva i nådens ordning.

Det är inte bara genom sakramenten och ministrarna i kyrkan som den Helige Ande helgar folket, leder dem och berikar dem med sina dygder. Genom att tilldela sina gåvor enligt vad han vill (jfr 1 Kor. 12:11) delar han också ut särskilda nådar bland de troende av varje rang. Genom dessa gåvor gör han dem lämpliga och redo att utföra olika uppgifter och kontor för att förnya och bygga upp kyrkan, som det står skrivet, ”Andens manifestation ges till alla för vinst” (1 Kor. 12: 7) ). Oavsett om dessa karismer är mycket anmärkningsvärda eller mer enkla och spridda i stor utsträckning, ska de tas emot med tacksägelse och tröst eftersom de passar och är användbara för kyrkans behov. -Lumen Gentium, 12

Det verkar alltså som om man bygger på kyrkans heliga tradition och hennes magisterium, att profetiska yttranden ska betraktas med korrekt urskiljning. Detta är precis vad St. Paul lärde:

Släck inte Anden. Förakta inte profetiska uttalanden. Testa allt; behålla det som är bra. (1 Thess 5: 19-21)

Kyrkan anser inte heller att det profetiska ämbetet utövas endast av kyrkliga medlemmar i kroppen:

Kristus ... uppfyller detta profetiska ämbete, inte bara genom hierarkin ... utan också av lekarna. Följaktligen upprättar han dem båda som vittnen och ger dem känslan av tron ​​[sensus fidei] och ordets nåd. —Katekismens katekismn. 904

Det är kanske värt att påpeka att hela St. Pauls tjänst var resultatet av en ”uppenbarelse” och inre belysning när Kristus visade sig för honom i ett strålande ljus. [6]jfr. Apostlagärningarna 9: 4-6 St Paul lärde sig många saker och delade öppet dessa "visioner och uppenbarelser" [7]2 Cor 12: 1-7 som senare utgjorde en del av Nya testamentet och naturligtvis den offentliga uppenbarelsen av kyrkan, depositum fidei. [8]"troens deposition" Alla "privata uppenbarelser" i dag som strider mot eller försöker lägga till troens deposition anses falska. I alla fall, autentiska privat uppenbarelse, gratia gratis data—”Nåd fritt ges” - är välkommen. I sin instruktion om privat relevans skrev påve Benedict XIV:

[Det] ... finns himmelska och gudomliga privata uppenbarelser genom vilka Gud ibland belyser och instruerar en person för sin egen eviga eller andras frälsning. —PAVE BENEDICT XIV (1675-1758), Heroisk dygd, Vol. III, s. 370-371; från Privat uppenbarelse, urskiljande med kyrkan, Dr Mark Miravalle, s. 11

Dessa "uppenbarelser", i vilka former de tar ...

... hjälp oss att förstå tidens tecken och att svara på dem rätt i tro. —Kardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Budskap från Fatima, “Teologisk kommentar”, www.vatican.va

Det är i den anda av tjänst som svarar på den Helige Faders uppmaning att vara ”vaktmän” och ”profeter i denna nya tidsålder” som jag ibland under andlig ledning förmedlat vissa meditationer och ”ord” från bönen. Som påven Francis sa i Evangelii Gaudium, vi 'kommunicerar till andra vad man har tänkt' och att ...

Den Helige Ande ... ”idag, precis som i kyrkans början, agerar i varje evangeliserare som låter sig besattas och ledas av honom. Den Helige Ande lägger på hans läppar de ord som han inte själv kunde hitta. ” -Evangelii Gaudium, jfr. n. 150-151

Detta är inte för att hävda att jag är en "profet" eller "seer", utan snarare att jag har försökt att utöva min dopkallelse att verka i Kristi profetiska ämbete. Jag har gjort det, efter bästa förmåga, med Magisterium och Sacred Tradition som min guide. Jag tror att detta är den rätta andan av urskiljning som Paulus uppmanade. Kyrkan måste ändå vara den ultimata domaren för allt jag har skrivit sedan mina ord, inspirationer och läror flyter genom ett mänskligt fartyg. 

I alla tider har kyrkan fått profetiets karism, som måste granskas men inte förlåtna. —Kardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Budskap från Fatima, “Teologisk kommentar”, www.vatican.va

 

PurpleMarkera i konsert i Ponteix, Sk, 2015

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 se Dina frågor om eran
2 jfr Fatima, och den stora skakningen
3 jfr www.ewtn.com
4 jfr. 1 Thess 5: 19-21
5 se Tystnar profeternaockså, PAVE BENEDICT XIV, Heroisk dygd, Vol. III, s. 189-190; detta är inte att säga att profetior eller profeter har upphört sedan Johannes döparen, utan att en ny ordning har uppstått. ”Profeter” listas som en av de specifika medlemmarna av Kristi kropp i St. Pauls ordning av kyrkan; jfr. 1 Kor 12:28
6 jfr. Apostlagärningarna 9: 4-6
7 2 Cor 12: 1-7
8 "troens deposition"
Inlagd i HEM, ETT SVAR.