Heliga och far

 

KÄRA bröder och systrar, fyra månader har nu gått sedan stormen som skapade kaos på vår gård och våra liv här. Idag gör jag de sista reparationerna av våra nötkreatur innan vi vänder oss mot den enorma mängd träd som fortfarande återstår att hugga ned på vår egendom. Allt detta för att säga att rytmen i min tjänst som stördes i juni förblir fallet, även nu. Jag har överlämnat till Kristus oförmågan vid denna tid att verkligen ge det jag önskar att ge ... och lita på hans plan. En dag i taget.

Så idag, på denna högtid för den stora Johannes Paulus II, vill jag lämna dig igen med en sång som jag skrev på dagen för hans död, och ett år senare sjöng i Vatikanen. Jag har också valt några citat som, tror jag, fortsätter att prata med kyrkan vid den här tiden. Kära St. John Paul, be för oss.             

 

 

Det är ett tecken på storhet att kunna säga: ”Jag har gjort ett misstag; Jag har syndat, Fader; Jag har förolämpat dig, min Gud; Jag är ledsen; Jag ber om ursäkt; Jag kommer att försöka igen eftersom jag litar på din styrka och jag tror på din kärlek. Och jag vet att kraften i din sons påskmysterium - vår Herres Jesu Kristi död och uppståndelse - är stor än mina svagheter och alla världens synder. Jag kommer att bekänna mina synder och bli helad, och jag kommer att leva i din kärlek! — Homily, San Antonio, 1987; Påven Johannes Paul II, med mina egna ord, Gramercy Books, s. 101

Med ett ord kan vi säga att den kulturella förändring som vi kräver kräver alla mod att anta en ny livsstil, bestående av att göra praktiska val - på personlig, familj, social och internationell nivå - på grundval av en korrekt skala av värden: företräde för att vara över att ha, för personen över saker. Denna förnyade livsstil innebär en övergång från likgiltighet till omtanke för andra, från avslag till acceptans av dem. Andra människor är inte rivaler som vi måste försvara oss från, utan bröder och systrar för att få stöd. De ska älskas för egen skull, och de berikar oss av deras närvaro. -Evangelium vitae, 25 mars 1995; vatikanen.va

Ingen kan fly från de grundläggande frågorna: Vad måste jag göra? Hur skiljer jag gott från ont? Svaret är endast möjligt tack vare sanningens prakt som lyser djupt in i den mänskliga anden ... Jesus Kristus, ”nationernas ljus”, skiner på hans kyrkas ansikte, som han sänder ut till hela världen för att förkunna evangeliet för varje varelse. -Veritatis Splendor, n. 2; vatikanen.va

Bröder och systrar, var inte rädda för att välkomna Kristus och acceptera hans makt ... Var inte rädd. —Humily, invigningen av påven, 22 oktober 1978; Zenit.org

Med tragiska konsekvenser når en lång historisk process en vändpunkt. Processen som en gång ledde till att upptäcka idén om "mänskliga rättigheter" - rättigheter som är inneboende i varje person och före någon konstitution och statlig lagstiftning - präglas idag av en överraskande motsättning. Just i en tid då personens okränkbara rättigheter förkunnas högtidligt och livets värde bekräftas offentligt, förnekas eller trampas själva rätten till liv, särskilt vid de mer betydelsefulla tillfällena: födelseögonblicket och dödsögonblicket ... Detta är vad som händer också på politisk och regeringsnivå: den ursprungliga och ofrånkomliga rätten till liv ifrågasätts eller förnekas på grundval av en parlamentarisk omröstning eller viljan hos en del av folket - även om det är majoriteten. Detta är det olycksbådande resultatet av en relativism som oöverträffad regerar: ”rätten” upphör att vara sådan, för den är inte längre grundad på personens okränkbara värdighet utan görs underkastad den starkare delens vilja. På detta sätt går demokrati, som strider mot sina egna principer, effektivt mot en form av totalitarism. —POPEN JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, ”Livets evangelium”n. 18, 20

Denna kamp är parallell med den apokalyptiska striden som beskrivs i [Upp 11: 19-12: 1-6, 10 om striden mellan ”kvinnan klädd i solen” och ”draken”]. Dödsstrider mot livet: en "dödskultur" försöker påtvinga sig vår önskan att leva och leva till fullo ... Stora samhällssektorer är förvirrade över vad som är rätt och vad som är fel, och är överlämnade åt dem med makten att "skapa" åsikter och påtvinga den andra.  —POPEN JOHN PAUL II, Cherry Creek State Park Homily, Denver, Colorado, 1993

Redan från början av min tjänst i Peterskyrkan i Rom anser jag att detta meddelande [av gudomlig barmhärtighet] är mitt speciella uppgift. Försyn har tilldelat mig det i den nuvarande situationen för människan, kyrkan och världen. Man kan säga att just denna situation tilldelade mig det budskapet som min uppgift inför Gud.  —22 november 1981 vid helgedomens barmhärtiga kärlek i Collevalenza, Italien

Härifrån måste det gå vidare 'gnistan som kommer att förbereda världen för [Jesu] slutliga ankomst'(Diary1732). Denna gnista måste tändas av Guds nåd. Denna barmhärtighets eld behöver föras vidare till världen. —ST. JOHN PAUL II, invigning av den gudomliga nådens basilika, Krakow, Polen; förord ​​i läderbunden dagbok, Gudomlig barmhärtighet i min själ, St. Michel Print, 2008

Denna troskvinna, Maria från Nasaret, Guds moder, har fått oss som förebild i vår pilgrimsfärd av tro. Från Maria lär vi oss att ge oss över till Guds vilja i alla saker. Från Mary lär vi oss att lita på även när allt hopp verkar borta. Från Maria lär vi oss att älska Kristus, hennes Son och Guds Son. För Maria är inte bara Guds moder, hon är också kyrkans moder. —Meddelande till präster, Washington, DC 1979; Påven Johannes Paul II, med mina egna ord, Gramercy Books, s. 110

 

RELATERAD LÄSNING

Läs mitt övernaturliga möte med Johannes Paulus närvaro i Vatikanen: Johannes Paulus II

 

För att köpa Marks musik eller bok, gå till:

markmallett.com

 

Nu-ordet är ett heltidsarbete som
fortsätter av ditt stöd.
Välsigna dig och tack. 

 

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, NÅDENS TID.