Stanna och var lätt ...

 

Den här veckan vill jag dela mitt vittnesbörd med läsarna och börja med min kallelse till ministeriet ...

 

DEN homilierna var torra. Musiken var hemsk. Och församlingen var avlägsen och frånkopplad. När jag lämnade mässan från min församling för 25 år sedan kände jag mig ofta mer isolerad och kall än när jag kom in. Dessutom såg jag i mina tidiga tjugoårsåldern då att min generation var helt borta. Min fru och jag var ett av få par som fortfarande gick till mässan. 

 

FRESTELSEN

Det var då vi blev inbjudna till en baptistgudstjänst av en vän av oss som hade lämnat den katolska kyrkan. Hon var ganska upphetsad över sitt nya samhälle. Så för att blidka hennes ihärdiga inbjudningar gick vi till mässan på lördag och tog in baptistens söndagsmorgontjänst.

När vi anlände slogs vi omedelbart av alla unga par. Till skillnad från min församling där vi verkade osynliga närmade sig många av dem och välkomnade oss varmt. Vi gick in i det moderna helgedomen och tog plats. Ett band började leda församlingen i tillbedjan. Musiken var vacker och polerad. Och predikan som pastorn höll var smord, relevant och djupt rotad i Guds ord.

Efter tjänsten kontaktades vi igen av alla dessa unga människor i vår ålder. "Vi vill bjuda in dig till vårt bibelstudium imorgon kväll ... på tisdag, vi har parkväll ... på onsdag, vi har en familjebasket i det bifogade gymmet ... På torsdag är det vår beröm- och dyrkankväll ... På fredagen är .... ” När jag lyssnade insåg jag att det verkligen var var en kristen gemenskap, inte bara i namn. Inte bara en timme på söndag. 

Vi återvände till vår bil där jag satt i bedövad tystnad. "Vi behöver detta," Sa jag till min fru. Du förstår, det första den tidiga kyrkan gjorde var att bilda gemenskap, nästan instinktivt. Men min församling var allt annat än. ”Ja, vi har eukaristin”, sa jag till min fru, “men vi är inte bara andliga utan också sociala varelser. Vi behöver också Kristi kropp i samhället. Trots allt sa Jesus inte: 'Så här vet alla att ni är mina lärjungar om ni älskar varandra.'? [1]John 13: 35 Kanske borde vi komma hit ... och gå till mässan en annan dag. ” 

Jag skämtade bara. Vi körde hemförvirrade, ledsna och till och med lite arg.

 

SAMTALET

Den kvällen när jag borstade tänderna och gjorde mig redo för sängen, knappt vaken och siktade igenom de tidigare händelserna på dagen, hörde jag plötsligt en tydlig röst i mitt hjärta:

Stanna, och var lätt mot dina bröder ...

Jag stannade, stirrade och lyssnade. Rösten upprepade:

Stanna, och var lätt mot dina bröder ...

Jag blev bedövad. När jag gick ner på bottenvåningen så tyckte jag min fru. "Älskling, jag tror att Gud vill att vi ska stanna i den katolska kyrkan." Jag berättade för henne vad som hände, och som perfekt harmoni över melodin i mitt hjärta instämde hon. 

 

HÄLSNINGEN

Men Gud var tvungen att fixa mitt hjärta som då var ganska desillusionerat. Kyrkan verkade ha livstöd, ungdomar lämnade i massor, sanningen lärde sig helt enkelt inte och prästerna verkade glömska.

Några veckor senare besökte vi mina föräldrar. Min mamma slog ner mig i en stol och sa: "Du måste titta på den här videon." Det var vittnesbördet från en före detta presbyteriansk minister som föraktade den katolska kyrkan. Han satte sig för att helt avskräcka katolicismen som en "kristen" religion som han påstod bara uppfann "sanning" och lurade miljoner. Men som Dr Scott Hahn dov in i kyrkans läror, fann han att han kunde spåra dem som konsekvent undervisade, genom 20 århundraden, tillbaka till skrifterna. Sanningen, som det visade sig, skyddades verkligen av den Helige Ande, trots de uppenbara bristerna och korruptionen hos vissa individer inom kyrkan, inklusive påvar. 

I slutet av videon strömmade tårarna över mitt ansikte. jag insåg det Jag var redan hemma. Den dagen fyllde en kärlek till den katolska kyrkan mitt hjärta som överträffade alla medlemmars svaghet, synd och fattigdom. Med det satte Herren en hunger i mitt hjärta efter kunskap. Jag tillbringade de närmaste två till tre åren med att lära mig vad jag aldrig hört från predikstolen om allt från skärselden till Maria, de heliga nattvarden till påvens ofelbarhet, från preventivmedel till eukaristin. 

Det var vid den tiden som jag hörde rösten tala igen i mitt hjärta: ”Musik är en dörröppning för att evangelisera. ” 

Fortsättning ...

--------------

Förra veckan meddelade jag vår vädjar till min läsarkrets, som numera tiotusentals världen över. De överklaga är att stödja detta ministerium som, som jag fortsätter att dela den här veckan, har utvecklats till mestadels en uppsökning där människor är: nätet. Internet har faktiskt blivit De nya gatorna i CalcuttaDu kan donera till detta uppdrag genom att klicka på knappen nedan. 

Hittills har cirka 185 läsare svarat. Tack så mycket, inte bara till de som har donerat, men också till er som bara kan be. Vi vet att det är svåra tider för många människor - Lea och jag gör det inte vill lägga till svårigheter för någon. Snarare är vår vädjan till dem som kan stödja detta heltidsarbete ekonomiskt för att täcka vår personal, utgifter etc. Tack, och må Herren återvända din kärlek, böner och stöd hundra gånger. 

Det verkar passande att dela med dig den här berömsången som jag skrev för många år sedan, särskilt när jag delar min resa med dig den här veckan ...

 

 

"Ditt skrivande har räddat mig, fått mig att följa Herren och påverkat hundratals andra själar." —EL

”Jag har följt dig de senaste åren och som ett resultat tror jag nu att du är 'Guds röst som gråter i vildmarken'! Du är 'Now Word' genomborrar det överväldigande mörker och förvirring som konfronterar oss varje dag. Ditt 'ord' belyser 'sanningarna' i vår katolska tro och de 'tider vi befinner oss i' så att vi kan göra rätt val. Jag tror att du är 'en profet för våra tider'! Jag tackar dig för din trofasthet mot att du är apostolat och din konsekventa uthållighet för attackerna från den onda som desperat försöker ta ut dig !! Må vi alla ta upp vårt kors och ditt 'Now Word' och springa med dem !! ” —RJ

 

Tack från både Lea och jag. 

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 John 13: 35
Inlagd i HEM, Mitt vittnesbörd, VARFÖR KATOLIK?.