Kallas till portarna

Min karaktär ”Brother Tarsus” från Arcātheos

 

DETTA veckan återförenar jag mina följeslagare i riket Lumenorus kl Arcātheos som ”Brother Tarsus”. Det är ett katolskt pojkläger beläget vid foten av de kanadensiska Rocky Mountains och skiljer sig inte från något pojkläger jag någonsin har sett.

Mellan mässan och den fasta läran tar pojkarna upp (skum) svärd och slåss med fienden (pappor i kostym) eller lär sig olika färdigheter från bågskytte till att knyta knutar. Om du inte har sett det ännu, nedan är den teatraliska trailern jag producerade av lägret för några år tillbaka.  

Min karaktär är ärkeherren Legarius som, när han inte försvarar kungen, drar sig tillbaka till fjällens ensamhet i bön som "broder Tarsus." För mig är denna skådespelare en möjlighet att komma in i en helgons karaktär och i sex dagar verkligen leva som sådan bland pojkarna. Jag kommer från en skådespelare, växte upp och skådade, och för mig är detta ett annat utlopp och sätt att evangelisera. Ofta lägger Herren bara ett ord på mitt hjärta, och mitt i en scen delar jag något av evangeliet. 

Efter första gången jag agerade på lägret för flera år sedan, gick jag in i min bil för långkörningen hem och jag grät. “Vem var det?" Jag tänkte för mig själv. ”Det är den helgon jag behöver vara varje dag.”Men när jag kom hem till mina obetalda räkningar, trasiga lantbruksmaskiner, föräldraskap och kraven från min tjänst upptäckte jag snart vem jag egentligen var. Och det var ödmjukt. Jag tappade efter enkelheten i min skådespelare, borta från internetvärlden, prylar, kreditkort, e-post, snabb takt ... men ... hem var verklig livet - lägret var det inte. 

Sanningen är att där jag befinner mig i livet just nu som gift åtta far med ett barnbarn, ett internationellt skrivande apostolat, ett musikministerium och en liten gård att hantera -det här är min väg till helighet, och ingen annan. Vi kan drömma om skådespelarroller - och det inkluderar att gå på uppdrag till främmande länder, starta ministerier hemma, vinna lotteriet så att vi kan hjälpa människor i nöd, få en eller annan paus ... Men i sanning, just nu, precis där vi är, innehåller den dolda vägen och nådens skattkista för att bli en helgon. Och ju mer osmaklig det är, desto effektivare kommer det att bli; ju mer korset desto större är uppståndelsen. 

Det är nödvändigt för oss att genomgå många svårigheter för att komma in i Guds rike. (Apostlagärningarna 14:22)

Den sanna vägen till helighet är den livsstil du befinner dig i. För vissa av er kan det ligga i en säng eller vara bredvid sängen hos någon som behöver din ständiga vård. Det går tillbaka till ditt jobb med den svåra medarbetaren, irriterade chefen eller orättvisa situationen. Det går genom dina studier, eller lagar ännu en måltid eller tvättar. Det förblir trogen mot din make, hanterar upproriska barn eller deltar troget i din "döda" församling. Ofta befinner vi oss i att be för att situationen ska förändras, och när den inte gör det undrar vi varför Gud inte lyssnar. Men hans svar uttrycks alltid i ögonblickets plikt. Det är hans vilja och därför vägen till helighet. 

Jesus sa en gång, 

..en son kan inte göra någonting ensam, utan bara vad han ser sin far göra; för vad han gör, kommer hans son också att göra. Ty Fadern älskar sin Son och visar honom allt som han själv gör ... (Johannes 5: 19-20)

På senare tid har jag slutat be Herren att välsigna det jag tycker är den bästa vägen framåt, och istället ber jag nu Fadern att helt enkelt visa mig vad He gör. 

Visa mig vad du gör, far, så jag får bara göra din vilja och inte min egen. 

Ibland är det svårt eftersom det ofta innebär självförnekelse eller lidande ...

Den som inte bär sitt eget kors och följer efter mig kan inte vara min lärjunge. (Lukas 14:27)

... men det är också vägen till sann glädje och fred, för hans vilja är också platsen för hans närvaro.

Du kommer att visa mig livets väg; I din närvaro är fullhet av glädje. (Psaltaren 16:11)

Att lära sig att vila i sin vilja, oavsett hur svårt, är nyckeln till fred. Ordet är övergivenhet. För den här veckan är Guds vilja att jag än en gång blir broder Tarsus så att de unga männen, inklusive två av mina söner som är med mig, får uppleva äventyret inte bara om livet utan för evangeliet. Men när allt är över kommer jag att återvända till det sanna äventyret och en viss väg till helighet: att vara pappa, man och bror till er alla. 

Må det göras mot mig enligt ditt ord. (Lukas 1:28)

 

RELATERAD LÄSNING

En oövervinnbar tro på Jesus

Den oförutsägbara frukten av övergivande

 

  
Mark fortsätter skriva när han återvänder i augusti. 
Välsigna dig. 

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

  

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, ANDLIGHET, ALLA.