Författaren till liv och död

Vårt sjunde barnbarn: Maximilian Michael Williams

 

JAG HOPPAS du har inget emot om jag tar en kort stund för att dela med mig av några personliga saker. Det har varit en känslomässig vecka som har tagit oss från toppen av extas till kanten av avgrunden...

Jag har flera gånger presenterat min dotter, Tianna Williams, vars heligt konstverk håller på att bli mer känd i Nordamerika (hennes senaste är Servant of God Thea Bowman, se nedan).

Efter hennes dotter, Clara, har de inte kunnat få ett barn till de senaste fem åren. Det var så svårt att se Tianna gå in i ett rum där hennes systrar eller kusiner kramade om sina nyfödda och växande familjer, och känna sorgen hon bar på. Som sådan bjöd vi otaliga rosenkransar för henne och bad att Gud skulle välsigna hennes livmoder med ytterligare ett barn. 

Sedan förra året, hon blev plötsligt gravid. I nio månader höll vi andan tills Maximilian Michael föddes förra veckan. Vi har alla badats i tårar av glädje över vad som verkligen är ett mirakel och till synes ett svar till bön. 

Men igår kväll blev tårarna kalla när vi fick veta att Tianna plötsligt blödde. Detaljerna var knappa; det blev rusning till sjukhuset... och nästa sak vi hörde var att hon fördes med ambulansflyg till staden. Vår "Alla hjärtans middag" blev plötsligt obehaglig när gamla sår öppnades igen - jag var 19 år när jag såg mina föräldrar gå igenom min systers död.

Ty jag vet väl att Gud är upphovsmannen till liv och död; att Han verkar på sätt som vi inte förstår; att till en ger han ett mirakel och till en annan säger han tyst ”nej”; att inte ens det heligaste livet och mest trosfyllda böner är garantier för att allt kommer att gå ens väg – eller åtminstone, som vi vill ha det. När vi körde hem genom natten sjönk jag in i verkligheten att vi mycket väl kunde förlora denna dyrbara flicka. 

Efter timmars väntan fick vi veta att Tianna äntligen kom ut från operationen. Hon har blödit från livmodern och övervakas just nu. Faktum är att "hon har haft 5 enheter blod, 2 enheter plasma, 4 doser av något för att hjälpa till med koagulering och 7 enheter av lakterade ringer. Ganska mycket en total ersättning av hennes blodvolym”, skrev hennes man Michael för bara några ögonblick sedan. 

Allt detta är en snabb påminnelse om hur flyktigt livet är. Hur vi verkligen är som gräset som springer upp på morgonen och vartrar på natten. Hur detta liv, sedan hösten Adam, är inte längre ett mål utan en passage till det som var tänkt från början: gemenskap med den heliga treenigheten i en fulländad skapelse. När vi ser så mycket lidande runt om i världen, kan stönen från denna skapelse höras överallt när Kristi ljus dämpas och ondskans mörker försöker utplåna sanningens ljus (återigen). Det är därför vi kallar det "ofärdighetens mysterium": det är ett sant mysterium hur lidande i slutändan kommer att tjäna Guds syften. Men det mysteriet ger alltid vika för mysteriet om Guds allmakt, vissheten om hans seger och löftet om att "allt fungerar till gott för dem som älskar honom." [1]jfr. Rom 8: 28 

Snälla, om du vill, kan du be en liten bön att min dotter blir frisk? Låt oss samtidigt be tillsammans att allt det kollektiva lidandet i vår fallna värld på något sätt för denna generation tillbaka till Fadern, som förlorade söner och döttrar...


Med det är det tiden på året då jag måste avsluta detta brev med ytterligare en vädjan om ert ekonomiska stöd till denna tjänst (livet måste gå vidare). Du vet redan hur jag hatar det här... hur jag önskar att jag var en självständigt rik affärsman som inte skulle behöva passera hatten. Men detta ministerium har tusentals dollar i månatliga utgifter och tyvärr växer pengar fortfarande inte på träd (trots mina bästa ansträngningar här på den lilla gården). Dessutom, under denna period av hyperinflation, är ministerier som mitt de första att lägga märke till. Ändå, 

... Herren beordrade att de som predikade evangeliet skulle leva efter evangeliet. (1 Korinthierna 9:14)

Och så är det. Men detta ord gäller också: ”Utan kostnad har du fått; utan kostnad ska du ge." (Matt 10:8) Som jag har sagt tidigare, istället för att skriva och sälja böcker – som nu kan vara i dussintal – skrifterna här är utan kostnad, liksom videorna vi producerar. Detta fortsätter att vara en heltidstjänst för mig - från timmar av bön, forskning och skrivande, till att producera videor, till att korrespondera med många själar via e-post och sociala medier. Längst ner i denna skrift står en Donera knapp. Om denna tjänst är en nåd för dig, om det är någon hjälp alls, och if det är inte en börda för dig, snälla överväg att hjälpa mig att fortsätta detta arbete för att hjälpa andra som du som en del av din allmosa inför den kommande fastetiden. Jag vill också tacka dig vid denna tidpunkt för ditt stöd i det förflutna, utgjutandet av kärlek, uppmuntran och visdom. Faktum är att några av de största givarna till detta departement förra hösten var präster, tro det eller ej. Jag kan inte säga er vad det betyder för mig att ha deras böner och andeenhet, såväl som de av de många klostren som håller denna tjänst uppe med sin kontemplativa bön och förbön.

Jag vädjar bara om stöd, högst två gånger om året, så detta är det för nu. Till sist vädjar jag mest av allt för din förbön. De senaste månaderna har fört med sig några av de mest intensiva andliga striderna i mitt liv (och jag misstänker att många av er också går igenom det). Men Jesus är trofast. Han har aldrig lämnat min sida, även om jag ibland har lämnat hans genom "mitt fel, mitt mest allvarliga fel." Be att jag får hålla ut till slutet, och efter att ha sprungit det goda loppet kan jag också bli frälst.

 

Hur skall jag kunna återvända till HERREN
för allt gott han har gjort för mig?
Frälsningens bägare ska jag ta upp,
och jag skall åkalla HERRENS namn.
 Mina löften till HERREN ska jag betala
i hela hans folks närvaro.
(Dagens Psalm)

 

 

Tack så mycket för att du hjälper mig att hjälpa själar...

 

med Nihil Obstat

 

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

Nu på Telegram. Klick:

Följ Mark och de dagliga ”tidernas tecken” på MeWe:


Följ Marks skrifter här:

Lyssna på följande:


 

 
Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 jfr. Rom 8: 28
Inlagd i HEM, NYHETER.