Jonastimmen

 

AS Jag bad inför det heliga sakramentet den gångna helgen, jag kände Vår Herres intensiva sorg - gråtDet verkade som om mänskligheten så vägrat hans kärlek. Under den kommande timmen grät vi tillsammans... jag, och bad ymnigt om hans förlåtelse för mitt och vårt kollektiva misslyckande att älska honom i gengäld... och han, för att mänskligheten nu har släppt lös en storm av sitt eget skapande.

När de sår vinden, ska de skörda virvelvinden. (Hos 8: 7)

Dagen efter kom detta meddelande till mig, som vi postade på Countdown:

Vi – min Son och denna mor – sörjer över lidandet för dem som genomgår det som kommer att sprida sig till resten av världen. Min Sons människor, dra dig inte tillbaka; erbjuda allt som är inom din räckhåll för hela mänskligheten. -Vår Fru till Luz de Maria24 februari 2022

I slutet av den tiden av bön kände jag att Vår Herre bad mig och oss att göra speciella uppoffringar vid denna tidpunkt för världen. Jag sträckte mig ner och tog tag i min bibel och öppnade det här avsnittet...

 

Jonas uppvaknande

Nu kom Herrens ord till Jona … ”Stå upp, gå till Ninʹeve, den stora staden, och ropa emot den; ty deras ondska har kommit upp inför mig." Men Jona reste sig för att fly till Tarsis från HERRENS ansikte... 

Men HERREN kastade en stark vind över havet, och det kom en stark storm över havet, så att skeppet hotade att gå sönder. Då blev sjömännen rädda, och var och en ropade till sin gud; och de kastade varorna som fanns i skeppet i havet för att göra det lättare för dem. Men Jona hade gått ner i skeppets inre del och lagt sig och somnat fast. (Jona kap 1)

Det är ingen överraskning vad de hedniska sjömännen på skeppet gjorde i sin ångest: de vände sig till falska gudar och kastade det väsentliga åt sidan för att "lätta" sin last. Så också, i dessa dagar av nöd, har många vänt sig till falska gudar för att finna tröst, för att lugna sin rädsla och lindra sin oro – för att "lätta bördan". Men Jonas? Han stämde helt enkelt av Herrens röst och slumrade till när stormen började rasa. 

Det är vår mycket sömnighet inför Guds närvaro som gör oss okänsliga för det onda: vi hör inte Gud för att vi inte vill bli störda, och så förblir vi likgiltiga mot det onda ... en viss känslolöshet hos själen mot ondskans makt... Than sömnighet är vår, för de av oss som inte vill se ondskans fulla kraft och inte vill gå in i hans lidande. ” —POPE BENEDICT XVI, katolska nyhetsbyrån, Vatikanstaten, 20 april 2011, allmän publik

Den "Passion" Jesus frågar främst om Our Lady's Little Rabble är lydnadens offer.[1]"Lydnad är bättre än offer" (1 Sam 15:22) "Den som älskar mig kommer att hålla mitt ord", sa Jesus.[2]John 14: 23 Men ännu mer är det att offra saker som i sig inte är onda, men som vi kan förbli fästa vid. Detta är vad fasta är: att avsäga sig en vara för en högre nytta. Den högre goda Gud ber just nu, är delvis för frälsning av själar som är på randen av att vara evigt förlorade på ett ögonblick. Vi uppmanas att bli små "offersjälar" - som Jona:

…Jona sade till dem: ”Ta upp mig och kasta mig i havet; då tystnar havet för dig; ty jag vet att det är på grund av mig som denna stora storm har kommit över er." …Då tog de upp Jona och kastade honom i havet; och havet upphörde från att rasa. Då fruktade männen HERREN mycket... (Ibid.)

 

Jonas Fiat

Idag har den stora stormen börjat gå över världen när vi bokstavligen ser Uppenbarelsebokens "sigill" utspela sig framför våra ögon.[3]jfr Det händer För att åstadkomma ett "lugn" över havet, ber Herren oss att förkasta tröstens gud och bli huvudpersoner i den andliga strid som utkämpas omkring oss.

När jag tänkte på vad Herren bad mig personligen, protesterade jag först: "Ah Herre, du ber mig att göra ett våld mot mig själv!" Ja, precis.

Från Johannes Döparens dagar fram till nu utsätts himmelriket för våld, och de våldsamma tar det med våld. (Matt 11:12)

Det är ett våld mot min mänsklig vilja för att den gudomliga viljan ska råda i mig. Jesus sa till Guds tjänare Luisa Piccarreta:

Allt ont i människan är att hon har förlorat min viljas frö; därför gör han ingenting annat än att täcka sig med de största brotten, som förnedrar honom och får honom att bete sig som en galning. Åh, hur många dårskaper de är på väg att begå!... människor är på väg att nå ondskans överdrifter och förtjänar inte den nåd som flödar över dem när Jag kommer och låter dig ta del av min smärta, som de själva tillfogar Mig. Ni måste veta att nationernas ledare konspirerar tillsammans för att förgöra folken och för att planera problem mot min kyrka; och för att erhålla avsikten vill de använda hjälp av främmande makter. Den punkt där världen befinner sig är fruktansvärd; be därför och ha tålamod. —24 september, 27 september 1922; Volym 14

Det är naturligt för oss att motstå detta ord och till och med känna oss ledsna – som den rike mannen i evangeliet som ombads sälja sina ägodelar. Men i sanning, efter att jag gav min fiat till Herren igen, jag kände bokstavligen hur havet av mina passioner började lugna sig och en ny styrka stiga upp i mig som inte fanns där tidigare. 

 

Jonas uppdrag

Så återigen, det finns ett dubbelt syfte med detta "ja" till att vara en liten offersjäl för Jesus (jag säger "liten" eftersom jag inte syftar på mystiska upplevelser eller stigmata, etc.). Det är först och främst att offra vårt offer för själars omvändelse. Många idag är helt enkelt inte beredda att möta sin dom, och vi måste snabbt gå i förbön för dem.

Två tredjedelar av världen är förlorade och den andra delen måste be och göra gottgörelse för att Herren ska förbarma sig. Djävulen vill ha full dominans över jorden. Han vill förstöra. Jorden är i stor fara ... I dessa ögonblick hänger hela mänskligheten i en tråd. Om tråden går sönder kommer många att vara de som inte når frälsning ... Skynda dig för att tiden rinner ut; det kommer inte finnas utrymme för dem som försenar att komma! ... Vapnet som har störst inflytande på ondskan är att säga Rosenkransen ... —Vår dam till Gladys Herminia Quiroga från Argentina, godkänd den 22 maj 2016 av biskop Hector Sabatino Cardelli

Precis som stormen lugnade sig när Jona offrade sig själv, så är också kvarlevans offer väsentligt för "lugnet" i den sjätte och Uppenbarelsebokens sjunde sigille: Stormens öga.[4]jfr Ljusens stora dag; se även tidslinje Under den korta uppskov i stormen kommer Gud att ge själar – många som är fångade i virveln av Satans lögner och fästen – en sista chans att återvända hem innan Rättvisens dag. Om det inte vore för kommande Varning, skulle många gå förlorade för Antikrists bedrägerier som redan har förblindat stora delar av mänskligheten.[5]jfr Den starka villfarelsen; Den kommande förfalskningen; Och Antikrist i vår tid

Den andra aspekten av detta försakelse – och det är spännande – är att förbereda oss för de nåder som kommer att sjunka ner genom varningen: början på den gudomliga viljans rike i hjärtat på dem som ger sitt "fiat".[6]jfr Den kommande nedstigningen av den gudomliga viljan och Vår dam: Förbered dig - Del I 

Alla är inbjudna att gå med i min speciella stridsstyrka. Mitt kungarikes ankomst måste vara ditt enda syfte i livet. Mina ord kommer att nå en mängd själar. Förtroende! Jag kommer att hjälpa er alla på ett mirakulöst sätt. Älskar inte tröst. Var inte feg. Vänta inte. Konfrontera stormen för att rädda själar. Ge dig själv till arbetet. Om du inte gör något överlåter du jorden åt Satan och att synda. Öppna dina ögon och se alla faror som kräver offer och hotar dina egna själar. —Jesus till Elizabeth Kindelmann, Kärlekens flamma, sid. 34, publicerad av Children of the Father Foundation; imprimatur Ärkebiskop Charles Chaput

Ta dig tid på denna fastevaka för att ställa dig själv frågan: vad är den största trösten i mitt liv som har blivit en idol? Vad är den lilla gud som jag sträcker mig efter i mitt livs dagliga stormar? Det kanske är ett bra ställe att börja – ta den idolen och kasta den överbord. Till en början kan du känna rädsla, sorg och ånger när du går in i graven för att bli fråntagen din mänskliga vilja. Men Gud kommer inte att svika dig för denna heroiska handling. Liksom Jona kommer han att skicka en Hjälpare för att bära dig till frihetens stränder där ditt uppdrag kommer att fortsätta, förenat med Kristi, för världens frälsning. 

HERREN sände en stor fisk för att svälja Jona, och han stannade kvar i fiskens buk i tre dagar och tre nätter. Jona bad till HERREN, sin Gud, från fiskens buk:

Ur min nöd ropade jag till HERREN, och han svarade mig...
När jag blev svimfärdig,
Jag kom ihåg HERREN;
min bön kom till dig i ditt heliga tempel.
De som dyrkar värdelösa avgudar överger sitt hopp om nåd.
Men jag, med tacksam röst, kommer att offra åt dig;
vad jag har lovat skall jag betala: befrielse är från HERREN.

Då befallde HERREN fisken att spy Jona på torra land. (Jona kap. 2)

Och därmed blev Jona återigen Herrens redskap. Genom hans fiat, Nineve ångrade sig och blev skonad...[7]jfr. Jonas Ch. 3

 

Epilog

Jag känner att Herren ber oss att framföra våra böner och uppoffringar speciellt för våra präster. På sätt och vis prästerskapets tystnad under de två senaste år är besläktad med Jona gömd i aktern på skeppet. Men vilken armé av heliga män är på väg att vakna! Jag kan berätta att de unga präster jag känner är det omröring och förbereder sig för strid. Som Vår Fru har sagt flera gånger genom åren:

Vi har den här tiden som vi lever i nu, och vi har tiden för Vår Frus hjärtas triumf. Mellan dessa två tider har vi en bro, och den bron är våra präster. Vår Fru ber oss hela tiden att be för våra herdar, som hon kallar dem, eftersom bron måste vara tillräckligt stark för att vi alla ska kunna ta oss över den till tiden för triumfen. I sitt meddelande av den 2 oktober 2010 sa hon, "Endast bredvid dina herdar kommer mitt hjärta att segra. ” —Mirjana Soldo, Medjugorje seer; från Mitt hjärta kommer att segra, P. 325

Se: Präster och den kommande triumfen

 
Relaterad läsning

Kärlekens tomrum

 

Stöd Marks heltidstjänst:

 

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

Nu på Telegram. Klick:

Följ Mark och de dagliga ”tidernas tecken” på MeWe:


Följ Marks skrifter här:

Lyssna på följande:


 

 
Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

Inlagd i HEM, GUDOMLIG VILJA, DE STORA PRÖVNINGARNA och märkta , , , , , , , , , , , , , .