Stenar av motsägelse

 

 

SJUK glöm aldrig den dagen. Jag bad i mitt andliga ledares kapell före det välsignade sakramentet när jag i mitt hjärta hörde orden: 

Lägg händerna på de sjuka och jag kommer att läka dem.

Jag darrade i min själ. Jag fick plötsligt bilder av hängivna små kvinnor med doilies på huvudet som klättrade runt, folkmassor som pressade in, människor som ville röra "läkaren". Jag skakade igen och började gråta när min själ tog tillbaka. "Jesus, om du verkligen frågar detta, så behöver jag att du bekräftar det." Omedelbart hörde jag:

Plocka upp din bibel.

Jag tog tag i min bibel och den föll upp till sista sidan av Mark där jag läste,

Dessa tecken kommer att följa med dem som tror: i mitt namn ... De kommer att lägga händerna på de sjuka och de kommer att återhämta sig. (Markus 16: 18-18)

På ett ögonblick laddades min kropp oförklarligt med "elektricitet" och mina händer vibrerade med en kraftig smörjelse i ungefär fem minuter. Det var ett omisskännligt fysiskt tecken på vad jag skulle göra ...

 

TRO, INTE FRAMGÅNG

Inte långt efter gav jag ett församlingsuppdrag på Vancouver Island på Kanadas västkust. Den sista dagen av uppdraget kom jag ihåg vad Jesus sa till mig och därför erbjöd jag att be över vem som helst ville komma fram. En körmedlem spelade lite musik mjukt i bakgrunden när folk lämnade in. Jag lade händerna över dem och bad.

Ingenting.

Det var som om jag försökte ge en kamel en droppe vatten från ett sandkorn. Det flödade inte ett uns av nåd. Jag minns att jag knäböjde på golvet, bad över en dams artritfötter och sa till mig själv: ”Herre, jag måste se ut som en absolut idiot. Ja, låt mig vara en dår för dig! ” Fram till denna dag vet jag faktiskt inte vad Herren gör när folk ber mig att be över dem. Det är dock viktigare att jag är lydig än att jag får svar på mina frågor. Det var tydligt då, som det är nu, vad han frågade me att göra. Resten är upp till honom, inklusive resultaten.

Nyligen sålde vi vår resebuss som vi använde i flera år för att resa genom hela Nordamerika. Jag har försökt sälja den i fem år utan köpare. Under tiden försvagades den med cirka fyrtio tusen dollar och kostade minst hälften av reparationerna. Och vi använde det knappast! Men nu har det sålt, och för en liten bit. Jag undrade högt: "Herre, varför tog du inte med mig en köpare för fem år sedan när det var värt dubbelt så mycket ?!" Varför känner jag att han log genom det tysta svaret?

Det här är bara ett par berättelser - och jag kan ge dussintals till - motsägelser efter motsägelser som jag har stött på i min tjänst och vårt familjeliv. Jag skulle förvänta mig att Gud skulle göra en sak, och han skulle göra en annan. Jag kommer ihåg en viss tid då jag var arbetslös och bröt med fem barn för att mata. Jag packade ljudutrustning för att åka till en konsert och undrade vad det ändå handlar om. Och jag minns att Herren tydligt sa i mitt hjärta:

Jag ber dig vara trogen, inte lyckas.

Det var nyckelord för mig den dagen. Jag minns dem ofta i ögonblick av modlöshet och nederlag. Min bekännare sa en gång till mig: "Att lyckas är att göra Guds vilja hela tiden." Och Guds vilja är ibland en motsägelse till vad man skulle vilja tror skulle vara bäst ...

 

STENAR AV MOTSÄTTNING

Nyligen i bön frågade jag fadern: ”Varför, Herre, lovar du att hjälpa de rättfärdiga, och ändå, när vi ber och ropar till dig, verkar det som om du inte hör oss, eller om ditt ord är oförmåga? Förlåt min djärva fråga ... ”Som svar kom en bild av en stenmur upp i tankarna. Jag kände att Herren sa att när du ser en sten inuti en mur som verkar lös, kanske du vill dra ut den. Men plötsligt äventyras hela väggens integritet. Det är sant att stenen inte ska vara lös, men den tjänar ändå ett syfte. Även ondska och lidande, även om de aldrig är avsedda av Gud, tillåts av honom att tjäna ett syfte: vår helgelse och rening. Allt detta fungerar till själens bästa, och helhetens bästa på sätt som inget mänskligt sinne kan förstå.

Korset och Människosonen är den stora stenen - hörnstenen - som stöder hela världens byggnad. Utan denna sten skulle världen inte existera idag. Se vad som har kommit från det! På samma sätt blir alla kors i ditt liv stenar som stöder integriteten i hela ditt liv. Hur ofta kan vi se tillbaka på prövningar som vi har genomgått och säga, ”Det var svårt för tillfället, men jag skulle inte byta det här korset för någonting! Den visdom jag har fått av den är ovärderlig ... ”Andra prövningar är dock fortfarande ett mysterium, deras syfte är fortfarande försvunnna från våra ögon. Detta gör att vi antingen ödmjukar oss inför Gud och litar på honom ännu mer ... eller blir bittra och arga och avvisar honom, även om det bara är en subtil kall axel i hans riktning.

Tänk på en tonåring som är arg på sina föräldrar för att ha gett honom utegångsförbud för att vara hemma vid en viss tid på kvällarna. Men när tonåringen är äldre ser han tillbaka och ser sina föräldrars visdom att lära honom den disciplin han behövde för framtiden.

Ska vi inte desto mer underkasta oss andarnas Fader och leva? De disciplinerade oss under en kort tid som det tycktes vara rätt för dem, men han gör det för vår fördel, så att vi kan dela hans helighet. Vid den tiden verkar all disciplin inte för glädje utan för smärta, men senare ger den rättfärdig frukt till rättfärdighet för dem som tränas av den. (Hebr 12: 9--11)

Johannes Paul II uttryckte det på ett annat sätt:

Att lyssna på Kristus och tillbe honom får oss att göra modiga val, att ta det som ibland är heroiska beslut. Jesus kräver, för han önskar vår äkta lycka. Kyrkan behöver helgon. Alla kallas till helighet, och bara heliga människor kan förnya mänskligheten. —POPE JOHN PAUL II, World Youth Day Message for 2005, Vatikanstaten, 27 augusti 2004, Zenit.org

Det finns ingen frälsning utan korset; det finns ingen helighet utan lidande; det finns ingen äkta lycka utan lydnad.

 

KYRKNINGENS STRIPPNING

Vi lever i en tid med stora motsägelser! På företagsnivå verkar kyrkan - som Jesus lovade att helvetets portar inte skulle segra mot - helt fördärvad av skandal, svagt ledarskap, ljummet och rädsla. Externt kan man bokstavligen se ilska och intolerans stiga mot henne över hela världen. Så även i våra personliga liv hör jag överallt där jag går hur det är stort lidande bland bröderna. Ekonomisk katastrof, sjukdom, arbetslöshet, äktenskapskonflikter, familjeavdelningar ... det verkar som om Kristus har glömt oss!

Långt ifrån. Snarare förbereder Jesus sin brud för passionen. Men inte bara kyrkans passion, utan hennes uppståndelse. Orden från det profetia som ges i Rom [1]Titta på serien om profetian i Rom: www.embracinghope.tv  i påven Paul VI: s närvaro blir mer levande för mig per timme. Observera särskilt de delar som understrukits nedan:

Eftersom jag älskar dig vill jag visa dig vad jag gör i världen idag. Jag vill förbereda dig för det som kommer. Mörkdagar pågår världen, dagar av prövningar ... Byggnader som nu står kommer inte att vara stående. Stöd som finns för mitt folk nu kommer inte att finnas där. Jag vill att du ska vara beredd, mitt folk, att bara känna mig och att hålla fast vid mig och ha mig på ett sätt djupare än någonsin tidigare. Jag leder dig in i öknen... jag kommer att ta bort dig allt du är beroende av nu, så du är bara beroende av mig. En tid av mörkret kommer över världen, men en tid av ära kommer för min kyrka, a härlighetens tid kommer för mitt folk. Jag kommer att utgjuta alla min Andes gåvor över dig. Jag kommer att förbereda dig för andlig strid; Jag kommer att förbereda dig för en tid av evangelisering som världen aldrig har sett ... Och när du inte har annat än jag, du kommer att ha allt: mark, åkrar, hem och bröder och systrar och kärlek och glädje och fred mer än någonsin tidigare. Var redo, mitt folk, jag vill förbereda mig du… -Petersplatsen, maj 1975, pingstmåndag (ges av Ralph Martin)

Jesus berövar oss våra världsliga bekvämligheter och vårt dödliga självförtroende som har blivit avgudadyrkan för många i kyrkan, särskilt i de rika västerländska länderna. Men denna smärtsamma process känns ofta som om han faktiskt överger oss! Sanningen är att han inte tar bort dessa motsättningsstenar eftersom det kommer att förstöra integriteten hos det han bygger i din själ. Du behöver detta nuvarande lidande för att bli mer beroende och övergivna till honom. Tiden är på väg när vi i kyrkan inte har något annat än honom, på nästan alla sätt som vi kan tänka oss. Ja, Satan viskar till dig, ”Du förstår, det är som om Gud inte existerar! Allt är slumpmässigt. Bra och dåliga, de händer för alla lika. Ge upp den här dumma religionen för att den inte gör dig bra. Skulle du inte ha det bättre att följa dina instinkter snarare än din tro ?! ”

Är det inte försynen som påven förklarade detta innevarande år, ”Troets år? ” Det beror på att så många tros attackeras från grunden ...

 

GE INTE UPP!

Men ge inte upp, min kära bror, min kära syster! Ja, du är trött och du har stora tvivel. Men Gud böjer bara, inte bryter röret.

Gud är trogen och låter dig inte prövas utöver din styrka; men med prövningen kommer han också att ge en väg ut, så att du kanske kan bära den ... Tänk på allt glädje, mina bröder, när ni stöter på olika prövningar, för ni vet att prövningen av er tro ger uthållighet. Och låt uthållighet vara perfekt, så att du kan vara fullkomlig och fullständig utan att sakna någonting. (1 Kor 10:13; Jakob 1: 2-4)

Det vill säga, i honom har du mer styrka än du tror.

Jag har styrkan för allt genom honom som ger mig kraft. (Fil 4:13)

Dessutom skonade Gud inte sin enda son eller sin mor från motsägelser! När Maria var redo att föda, var de tvungna att göra en lång resa till Betlehem för att få folkräkning. Och sedan, när de kom dit - med åsna - fanns det inget utrymme för dem! Visst kunde Joseph ha ifrågasatt Guds försyn vid den tiden ... kanske hela Messias-saken var ju bara en myt? Och precis när det inte kunde bli värre föds barnet i en stall. Och då måste de fly till Egypten snarare än att återvända hem! Kanske var Joseph frestad att säga till Herren vad Teresa av Avila en gång sa: ”Om du behandlar dina vänner så är det inte konstigt att du har så många fiender! "

Men både hon och Joseph härdadeoch i slutändan hittade den lycka som Jesus önskade dem. Det beror på att Guds vilja ibland tar på sig den oroande förklädnaden för en sten av motsägelse. Men gömd i den är en pärla med stor styrka som ger integritet till resten av den andliga strukturen. Lidande ger karaktär, karaktär skapar dygd och dygd blir ett ljus till världen som lyser inifrån.

... lysa som ljus i världen, när du håller fast vid livets ord ... (Fil 2: 15-16)

Återigen uthärde Jesus många motsägelser. “Rävar har hål och luftfåglar har bon; men Människosonen har ingenstans att lägga huvudet, " [2]Luke 9: 58 Sa han en gång. Gud själv var utan en bra säng! När han var barn visste han att han hade ett uppdrag från Fadern och gick därför direkt till templet när han var i Jerusalem. Men med honom kom hans föräldrar som bad honom komma hem där han skulle stanna de kommande 18 åren tills, äntligen, vid den tid som Gud hade bestämt, hans uppdrag var klart. När det var tid fylldes Jesus av Anden medan en röst från himlen förklarade, ”Det här är min älskade son i vilken jag är mycket nöjd." [3]jfr. Matt: 3: 17 Så det var det! Detta var vad hela kosmos väntade på!

Nix.

I stället fördes Jesus ut i öknen där han svältades, frestades och berövades all tröst.

Ty vi har inte en överstepräst som inte kan sympatisera med våra svagheter, utan en som på samma sätt har prövats på alla sätt, men utan synd. Så låt oss med tillförsikt närma oss nådens tron ​​för att ta emot barmhärtighet och hitta nåd för snabb hjälp. (Hebr 4: 15--16)

Kunde inte vår Herre också ha frestats vid den tiden att tro att Fadern hade övergivit honom i sådana motsägelser? Men när dessa ökenvindar [4]jfr Frestelsens öken och Ökenvägen tjutade mot honom, sade Herren något som nu måste bli för oss alla vårt eget motto. Han sa det när Satan frestade Jesus att vända en sten - a sten av motsägelse—I ett bröd.

Man lever inte av bröd ensam, utan av varje ord som kommer ut ur Guds mun. (Matt 4: 4)

Och sedan berättar Lukas att när han kom ut ur öknen,

Jesus återvände till Galileen i kraft av Anden ... (Lukas 4:14)

Gud försöker flytta oss från att bara vara "fyllda" med Anden till att röra oss i kraft av den Helige Ande. Han ger oss inte nåd bara för att begrava den i marken. Som profetian i Rom säger,

Jag kommer att utgjuta alla min Andes gåvor över dig.

Vi måste tömmas först innan vi kan fyllas och fyllas så att vi kan bli det befogenhet. Men bemyndigandet kommer bara i öknen; i raffinörens ugn; i degeln av svaghet, ödmjukhet och kapitulation ... på och genom korset.

Min nåd är tillräcklig för dig, för kraft fulländas i svaghet. (2 Kor 12: 9)

För oss i västländerna är detta och kommer att bli mycket smärtsamt. Redan nu måste vi börja säga ”Gud, jag förstår inte denna prövning; Det går inte ihop. Men till vem ska vi gå? Du har orden i evigt liv. [5]John 6: 68 Jag kommer att lita på dig. Jag kommer att följa dig, min Herre och min Gud. ” Ja, dessa ord tar mod, de tar viljestyrka, energi och lust. Det är därför vi måste be om uthållighet som Jesus befallde, särskilt när vi är frestade att ge upp ... att somna i den dödliga sömnen av apati och tvivel. [6]jfr Han ringer medan vi slumrar

Varför sover du? Stå upp och be att du inte får genomgå testet. (Lukas 22:46)

Men han säger också till var och en av oss:

Ta mod, det är jag; var inte rädd ... Jag har sagt dig detta så att du kan få fred i mig. I världen kommer du att ha problem, men ta mod, jag har erövrat världen. (Matt 14:27; Joh 16:33)

Till slut kommer dessa motsägelsestenar paradoxalt nog att bli våra stenar av styrka. Vi måste sluta be Fadern att förvandla dessa stenar till lätta bröd och istället erkänna något mycket större i dem: gudomlig mat för själen.

Min mat är att göra viljan hos den som skickade mig och att avsluta sitt arbete. (Johannes 4:33)

Ge inte upp. Lita på Jesus av hela ditt hjärta, för han är nära. Han går ingenstans (vart kan han gå?) ...

Herren är nära den krossade hjärtan och räddar de krossade i anden ... Herren är nära alla som påkallar honom ... (Psaltaren 34:18; 145: 18)

Vi går in i en stor strid - den största som kyrkan kanske någonsin kommer att genomgå. [7]jfr Förstå den slutliga konfrontationen Han lämnar inte sin brud, nu eller någonsin. Men han kommer att ta bort henne från sina smutsiga kläder så att hon kan vara klädd i den Helige Andens nåd och kraft. [8]jfr Den nakna bagladyn

Var trogen och lämna framgång åt honom ... till den som ensam bygger muren.

... som levande stenar bygga er själva in i ett andligt hus ... (1 Pet 2: 5)

De stärkte lärjungarnas andar och uppmanade dem att uthärda i tron ​​och sade: ”Det är nödvändigt för oss att genomgå många svårigheter för att komma in i Guds rike.” (Apostlagärningarna 14:22)

 

Klicka här för att Säga upp or Prenumerera till denna tidskrift.

Tänk på att tionde till detta heltids apostolat.
Tack så mycket.

www.markmallett.com

-------

Klicka nedan för att översätta den här sidan till ett annat språk:

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 Titta på serien om profetian i Rom: www.embracinghope.tv
2 Luke 9: 58
3 jfr. Matt: 3: 17
4 jfr Frestelsens öken och Ökenvägen
5 John 6: 68
6 jfr Han ringer medan vi slumrar
7 jfr Förstå den slutliga konfrontationen
8 jfr Den nakna bagladyn
Inlagd i HEM, ANDLIGHET.

Kommentarer är stängda.