Vakthållarens sång

 

Första publicerad den 5 juni 2013 ... med uppdateringar idag. 

 

IF Jag kan här kort komma ihåg en kraftfull upplevelse för ungefär tio år sedan när jag kände mig driven för att gå till kyrkan för att be inför det välsignade sakramentet ...

Jag hade satt vid pianot i mitt hem och sjungit "Sanctus" (från mitt album Varsågod).

Plötsligt uppstod denna oförklarliga hunger inom mig för att besöka Jesus i tabernaklet. Jag hoppade in i bilen och några minuter senare hällde jag mitt hjärta och själ framför honom i en vacker ukrainsk kyrka i staden jag bodde i vid den tiden. Det var där, i Herrens närvaro, där jag hörde ett inre kallande att svara på Johannes Paulus II: s uppmaning till ungdomarna att bli ”vakthundar” i början av det nya årtusendet.

Kära unga människor, det är upp till er att vara den väktare på morgonen som meddelar solens kommande vem är den uppståndna Kristus! —POPEN JOHN PAUL II, Den Helige Faders budskap till världens ungdom, XVII World Youth Day, n. 3; (jfr Is 21: 11-12)

 En av skrifterna som Herren ledde mig till vid den tiden var Hesekiel kapitel 33:

Herrens ord kom till mig: Människoson, tala till ditt folk och säg till dem: När jag tar svärdet mot ett land ... och vakten ser svärdet komma mot landet, skulle han blåsa i trumpeten för att varna folket ... Jag har utsett dig till väktare för Israels hus; när du hör ett ord från min mun, måste du varna dem för mig. (Hesekiel 33: 1--7)

En sådan uppgift är inte en person som skulle välja. Det kommer med en stor kostnad: förlöjligande, segregering, likgiltighet, förlust av vänner, familj och till och med anseende. Å andra sidan har Herren gjort det lätt i dessa tider. För jag har bara varit tvungen att upprepa orden från påvarna som har förkunnat med perfekt klarhet både hoppas och försök väntar på denna generation. Det var faktiskt Benedictus själv som sa att den snabba avvikelsen från alla slags moraliska normer i vår tid nu har utsatts för ”världens mycket framtid”. [1]jfr På aftonen Och ändå bad han också för en "ny pingst" och kallade ungdomen att vara "profeter i en ny tidsålder" av kärlek, fred och värdighet.

Men Ezekiels skrifter slutar inte där. Herren fortsätter med att beskriva vad som blir av väktaren:

Mitt folk kommer till dig, samlas som en folkmassa och sitter framför dig för att höra dina ord, men de kommer inte att agera på dem. Kärlekssånger är på deras läppar, men i sina hjärtan strävar de efter oärlig vinst. För dem är du bara en sångare av kärlekssånger, med en trevlig röst och en smart touch. De lyssnar på dina ord, men de lyder inte dem ... (Hesekiel 33: 31-32)

Den dagen jag skrev min ”rapport” till den Helige Fadern (se Kära Helige Fader ... Han kommer!), en sammanfattning av vad jag har "sett" och "ser" kommer de kommande åren, mitt nya album med "kärlekssånger", Sårbara, var på väg att produceras. Jag erkänner att det tycktes vara mer än en tillfällighet, för det var inte planerat på det sättet. Det var bara sångerna som satt där som jag kände att Herren ville spela in.

Och jag frågar mig själv, har någon verkligen hört rop och varningar? Ja, några för att vara säkra. Omvandlingsberättelserna som jag har läst som en frukt av denna tjänst har ibland fört mig till tårar. Och ändå, hur många i kyrkan har hört varningarna, har följt budskapet om barmhärtighet och hopp som väntar på alla som omfamnar Jesus? När världen och naturen själv faller fritt i kaos verkar det nästan som människor kan inte höra. Tävlingen om deras sinnen och tid är nästan oklandlig. Ja, den dagen kallade Herren mig inför det välsignade sakramentet, en av skrifterna jag läste var från Jesaja:

Då hörde jag Herrens röst säga: ”Vem ska jag skicka? Vem går för oss? ” ”Här är jag”, sa jag; "skicka mig!" Och han svarade: ”Gå och säg till detta folk: Lyssna noga, men förstår inte! Titta noga, men uppfatta inte! Gör detta folks hjärta trögt, slöa öronen och stäng ögonen; För att de inte ska se med sina ögon och höra med sina öron, och deras hjärta förstår, och de vänder sig och blir läkta. ”

"Hur länge, Herre?" Jag frågade. Och han svarade: ”Tills städerna är öde, utan invånare, hus, utan människor, och landet är ett öde. Tills Herren skickar folket långt borta och stor är ödemarken mitt i landet. ” (Jesaja 6: 8-12)

Det är som om Herren skickar sina budbärare att misslyckas, för att bli ett "tecken på motsägelse" som det var. När man tänker på profeterna i Gamla testamentet, på Johannes döparen, Sankt Paulus och på vår Herre själv, verkar det verkligen som om kyrkans vårtid alltid sker i det fröet: martyrernas blod.

Om ordet inte har konverterats kommer det att vara blod som omvandlas. —POPE JOHN PAUL II, från dikten “Stanislaw”

Jag har försökt vara trogen, försökte alltid skriva det jag kände att Herren sa - inte vad jag ville säga. Jag kommer ihåg de första fem åren av detta skrivande apostolat, utfört i ren rädsla att jag på något sätt skulle leda själar på vilse. Tack vare Gud för mina andliga ledare genom åren som har varit trogna instrument för Herrens ömma herde. Men när jag undersöker mitt eget samvete kan jag mycket väl upprepa St. Gregorius den Stores ord :.

Människoson, jag har gjort dig till väktare för Israels hus. Observera att en man som Herrarna sänder ut som predikant kallas en väktare. En väktare står alltid på en höjd så att han kan se långt ifrån vad som kommer. Den som är utsedd att vara en väktare för folket måste stå på en höjd under hela sitt liv för att hjälpa dem genom hans framsynthet. Hur svårt är det för mig att säga detta, för just med dessa ord fördömer jag mig själv. Jag kan inte predika med någon kompetens, och ändå så långt jag lyckas lever jag fortfarande inte mitt liv enligt min egen predikan. Jag förnekar inte mitt ansvar; Jag inser att jag är slö och försumlig, men kanske kommer erkännandet av mitt fel att ge mig förlåtelse från min rättfärdiga domare. —St. Gregorius den store, hyllning, Tidens liturgiVol. IV, s. 1365-66

För min del ber jag om förlåtelse från Kristi kropp för alla sätt som jag har misslyckats med vare sig ord eller handling att förmedla det glada hoppet och gåvan som är budskapet om frälsning. Jag vet också att vissa har kategoriserat mina skrifter som "undergång och dysterhet." Ja, jag förstår varför de skulle säga det, därav anledningen till att jag alltid har hänvisat till påvens starka varningar (se Varför ropar inte påvarna? och Ord och varningar). Jag ber inte om ursäkt för att jag blåste i trumpet av varning, nykter ord för att väcka själar. För det är också kärleken i sanningens oro. Det är också en oundviklig plikt:

Du, människoson, jag har utsett vakt för Israels hus; när du hör mig säga något, ska du varna dem för mig ... [men] om du inte talar för att avskräcka den ogudaktiga från hans väg, ska den ogudaktiga dö för sin skuld, men jag ska hålla dig ansvarig för hans död. (Es 33: 7-9)

Men det är inte allt varning, som en kort genomgång av mina skrifter här kommer att intyga. Så också med påven. Trots ett kontroversiellt pontifikat fortsätter påven Franciskus att peka på själva kärnan i våra doktriner, katekeser, uppslagsverk, dogmer, råd och kanoner ... och det är till en djupgående och personlig relation med Jesus. Den Helige Fadern betonar än en gång kyrkan den enkelhet, äkthet, fattigdom och ödmjukhet som måste bli Guds folks karaktär. Han är försöker visa världen återigen Jesu sanna ansikte genom ett uppdrag av kärlek och barmhärtighet. Han lär kyrkan att hennes väsen är att bli ett folk av beröm, hopp och glädje. 

Lärjungeskap måste börja med en levande upplevelse av Gud och hans kärlek. Det är inte något statiskt, utan en kontinuerlig rörelse mot Kristus; det är inte bara trohet att göra en doktrin uttrycklig, utan snarare upplevelsen av Herrens levande, vänliga och aktiva närvaro, en kontinuerlig bildning genom att lyssna på hans ord ... Förbli orubblig och fri i Kristus, på ett sådant sätt att du manifesterar honom i allt du gör; ta upp Jesu väg med all din styrka, känn honom, låt er kallas och undervisas av honom och förkunna honom med stor glädje ... Låt oss be genom vår mors förbön ... så att hon kan följa oss på vår väg till lärjungaskap, så att vi, genom att ge våra liv till Kristus, helt enkelt kan vara missionärer som förmedlar evangeliets ljus och glädje till alla människor. —POPE FRANCIS, Homily, mässa vid Enrique Olaya Herrera flygplats i Medellin, Columbia, 9 september 2017; ewtnnews.com

Och ändå sa han, "Kyrkan måste" skakas "av den Helige Ande för att släppa bekvämligheter och tillhörigheter." [2]Homily, mässa på Enrique Olaya Herrera flygplats i Medellin, Columbia; ewtnnews.com Ja, detta är precis vad vår mor har sagt över hela världen: a Stor skakning behövs för att väcka en slumrande kyrka och en värld som är död i sina synder.

Det är vår sömnighet inför Guds närvaro som gör oss okänsliga för det onda: vi hör inte Gud för att vi inte vill bli störda, och därför förblir vi likgiltiga mot det onda. —POPE BENEDICT XVI, katolska nyhetsbyrån, Vatikanstaten, 20 april 2011, allmän publik

Således måste Faderns kärleksfulla disciplin komma ... och den kommer och är som en Stor storm. Det som himlen har försenat och försenat verkar nu vara på väg att fullbordas (jfr. Och så kommer det):

... du går in i de avgörande tiderna, tiderna för vilka jag har förberett dig i många år. Hur många kommer att sopas bort av den fruktansvärda orkanen som redan har kastat sig själv mot mänskligheten. Detta är tiden för den stora rättegången; detta är min tid, o barn som är invigda till mitt immaculate hjärta. —Our Lady to Fr. Stefano Gobbi, 2 februari 1994; med imprimatur Biskop Donald Montrose

Det här är tiden för den stora andliga striden och du kan inte springa iväg. Min Jesus behöver dig. De som ger sitt liv för att försvara sanningen kommer att få en stor belöning från Herren ... Efter all smärta kommer en ny fredstid att komma för män och kvinnor av tro. -Message of Our Lady Queen of Peace till Pedro Regis Planaltina, 22 april; 25: e 2017

Nej, det här är inte tiden att bygga cementbunkrar, utan att cementera våra liv i tillflykt till det heliga hjärtat. Att sätta hela vår lit till Jesus, att lyda, utan kompromisser, alla hans bud; [3]jfr Var trogen att älska den heliga treenigheten av hela sitt hjärta, själ och styrka. Och att göra allt i och med Our Lady. I denna Way, vilken är Sanning, vi finner det livet som ger ljus till världen.

Kära barn, min kärleks apostlar, det är upp till er att sprida min Son kärlek till alla dem som inte har lärt känna den; du, världens små ljus, som jag lär med moderlig kärlek att lysa tydligt med full glans. Bön hjälper dig, för bön räddar dig, bön räddar världen ... Mina barn, var redo. Den här gången är en vändpunkt. Det är därför jag uppmanar dig på nytt till tro och hopp. Jag visar dig den väg du behöver gå, och det är evangeliets ord. —Vår dam av Medjugorje till Mirjana, 2 april 2017; 2 juni 2017

Jag kan inte låta bli att känna att mitt album Sårbara är något av en "bokstöd" till de senaste tio åren. Inte för att jag är färdig med att skriva, tala eller sjunga. Nej, jag vill inte anta någonting. Men jag lever också Ezekiels och Jesajas ord på ett djupgående sätt just nu, så att det kräver en tid av tystnad och eftertanke, särskilt när världshändelser börjar tala för sig själva. 

Varje dag ber jag för läsarna här och fortsätter att bära er alla i mitt hjärta. Kom också ihåg mig i dina böner.

Må Jesus alltid och överallt älskas och förhärligas.

Jag kommer att sjunga för Herren hela mitt liv,
skapa musik till min Gud medan jag lever. 
Välsigna Herren, min själ.
(Psalm 104:XNUMX)

 

 

Välsigna dig och tack för
stödja detta ministerium alla dessa år.

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 jfr På aftonen
2 Homily, mässa på Enrique Olaya Herrera flygplats i Medellin, Columbia; ewtnnews.com
3 jfr Var trogen
Inlagd i HEM, NÅDENS TID och märkta , , , , , , , , , , .