Mot stormen

 

OM NATTEN AV DEN Välsignade Jungfru MARY

 

IT är det dags att berätta för dig vad som hände med mig i sommar när en plötslig storm angrep vår gård. Jag känner mig säker på att Gud tillät denna ”mikrostorm” delvis för att förbereda oss för det som kommer över hela världen. Allt jag upplevt i sommar är symboliskt för vad jag har skrivit om i nästan 13 år för att förbereda dig för dessa tider. 

Och kanske är det den första punkten: du föddes för dessa tider. Sörj inte förr i det förflutna. Försök inte fly till en falsk verklighet heller. Snarare fördjupa dig i nuet och leva för Gud och varandra med varje andetag, som om det vore ditt sista. Medan jag håller på att prata om vad som kommer, vet jag i slutändan inte om jag kommer att leva längre än ikväll. Så idag vill jag vara ett kärl av kärlek, glädje och fred för de omkring mig. Ingenting hindrar mig ... men rädsla. Men jag ska prata om det en annan gång ... 

 

STORMENS DAG

Utan att återupprepa vad jag redan har förklarat mer detaljerat i skrifter som Omtänka slutetiderna och Är Eastern Gate Openingeller i min bok Den sista konfrontationenvi närmar oss ”Herrens dag”. Vår Lord och St. Paul talade om hur det kommer att komma "Som en tjuv på natten." 

Dagen som stormvinden svepte över vår gård var en liknelse om vad som händer just nu. Det var tecken tidigare på dagen som stormen kom, särskilt med andra saker som händer runt mig (se The Morning After). Tidigare på dagen var det en stark, varm vind när mörkret samlades i horisonten. Senare kunde vi se moln tappa i fjärran och långsamt närma sig. Och ändå stod vi där och pratade, skrattade och diskuterade olika saker. Och sedan slog det utan föregående meddelande: a orkan tvinga vind som inom några sekunder rev ner stora träd, staketlinjer och telefonstolpar. Kolla på:

Jag ropade till min familj: "Kom in i huset!" …men det var för sent. Inom några ögonblick var vi mitt i stormen med ingenstans att gömma ... utom i Guds skydd. Och skydda oss, det gjorde han. Redan nu förvånar jag mig över att ingen av de nio av oss som var hemma den dagen minns att ha hört ett enda träd knäppa - även om över hundra gjorde det. Jag minns faktiskt inte att jag kände vinden eller dammet i mina ögon. Min son, som var på väg, stod under den enda kraftstången som gjorde det inte snäppa som andra gjorde en kvarts mil. Det var som om vi alla var dolda arken när stormen gick över oss. 

Poängen är detta: det kommer inte att finnas tid att komma in i arken när den här stora stormen, som nu är här och kommer, passerar över världen (och tänker inte på "tid" i mänskliga termer). Du måste vara i arken förhand. Idag kan vi alla se stormmolnen av förföljelse, ekonomisk kollaps, krig och stora splittringar komma….[1]jfr Revolutionens sju sigill men är kyrkan i ett tillstånd av förnekelse, självbelåtenhet eller hårdhet i hjärtat? Är vi upptagna av meningslösa saker, förförda av passioner, nöje eller materialet?

... de åt och drack, gifte sig och gifte sig till den dag då Noa gick in i arken. De visste inte förrän floden kom och bar dem alla bort. Så kommer det att vara [också] vid Människosonens ankomst. (Matt 24: 38-39)

Ja, Jesus kommer! Men inte i köttet för att avsluta mänsklig historia (se länkarna nedan i Relaterad läsning). Snarare kommer han som domare för att både rena världen och rättfärdiga sitt ord och därigenom inleda den sista tidsåldern av frälsningshistorien.  

Min barmhärtighetssekreterare, skriv, berätta för själar om min stora barmhärtighet, för den hemska dagen, min rättvisas dag, är nära. —Jesus till St. Faustina, Gudomlig barmhärtighet i min själn. 965

(I slutet av detta skrivande kommer jag kort att förklara vad "Ark" är.)

 

SOM LÅSBILAR

Detta var bara början på stormen för min familj, så att säga. Under dagarna, sedan veckorna framåt, en dag efter den andra presenterade en ny kris och en ny utmaning. Allt från våra fordon till datorer till lantbruksmaskiner började gå sönder. Endast i efterhand kunde jag se att händelserna var utformade att vara en perfekt storm för mig. För vad Fadern började göra var att avslöja avgudar, dysfunktion och brutethet i mitt liv genom dessa händelser. Jag trodde att jag var starkare ... men det var en mask. Jag trodde att jag var mer helig ... men det var en falsk bild. Jag trodde att jag var fristående ... men såg på hur Gud krossade mina avgudar en efter en. Det verkade som om jag hade kastats i en brunn utan stege, och varje gång jag kom upp för en andedräkt tryckte jag mig ner igen. Jag började verkligen drunkna i min egen verkligheter, för inte bara började jag se mig själv som jag verkligen var, utan detta åtföljdes av en känsla av fullständig hjälplöshet att förändra mig själv.

Denna påminde mig om de varningar Gud har gett till Jennifer, en amerikansk fru och mor vars meddelanden en Vatikantjänsteman uppmuntrade att spridas till världen:[2]jfrKommer Jesus verkligen? Jesus talade om händelser som kom efter varandra, som lådvagnarna i ett tåg ...

Mitt folk, den här tiden av förvirring kommer bara att föröka sig. När tecknen börjar komma fram som lådor, vet du att förvirringen bara kommer att föröka sig med den. Be! Be kära barn. Bön är det som kommer att hålla dig stark och tillåta dig nåd att försvara sanningen och uthärda i dessa tider av prövningar och lidanden. —Jesus till Jennifer, 3 november 2005

Dessa händelser kommer som boxcars på banorna och kommer att krusas över hela denna värld. Haven är inte längre lugna och bergen kommer att vakna och uppdelningen kommer att föröka sig. —4 april 2005

Mina barn, samvete är inte längre medveten om själens öde för alltför många själar sover. Din kropps ögon kan vara öppna men din själ ser inte längre ljuset för det är för täckt av syndens mörker. Förändringar kommer och som jag har berättat för dig kommer de att komma som låda efter varandra. —27 september 2011

Faktum är att mina ögon var öppna, men jag kunde inte se ... förändringar måste komma.

Den analogi som Herren har gett mig om vad som kommer är en orkan. Ju närmare vi "stormens öga" desto hårdare kommer "vindar, vågor och skräp" att vara. Precis som det var omöjligt för mig att hålla jämna steg med allt som händer oss, så kommer det också att när vi närmar oss ögat på den här stora stormen mänskligt omöjligt att passera genom det. Men som vi hör i dagens första massläsning:

Vi vet att allt fungerar till nytta för dem som älskar Gud, som kallas enligt hans syfte. (Rom 8:28)

Vad är "Stormens öga"? Enligt flera mystiker och helgon är det ett ögonblick när alla på jorden kommer att se sig själva i sanningens ljus, som om de stod inför Gud i dom (se: Stormens öga). Vi läser om en sådan händelse i Uppenbarelseboken 6: 12-17 när alla på jorden känner att den slutliga domen har kommit. St. Faustina upplevde en sådan belysning själv:

Plötsligt såg jag min själs fullständiga tillstånd som Gud ser det. Jag kunde tydligt se allt som är missnöje för Gud. Jag visste inte att även de minsta överträdelserna måste redovisas. Vilket ögonblick! Vem kan beskriva det? Att stå framför den tre-heliga Gud! —St. Faustina; Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok, n. 36 

Denna "samvetsbelysning" eller "varning" är en sista nåd som kommer att ges till mänskligheten att antingen vända tillbaka till Gud och passera genom "Barmhärtighetens dörr" eller gå vidare genom "rättvisans dörr". 

Skriv: innan jag kommer som en rättvis domare öppnar jag först min barmhärtighets dörr. Den som vägrar att passera genom min barmhärtighets dörr måste passera genom min rättvisas dörr ... -Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok för St. Faustina, n. 1146

Således kommer detta kommande "ljus" också att separera ogräset från vete. 

För att övervinna de enorma effekterna av generationer av synd måste jag skicka makten att bryta igenom och förvandla världen. Men den här kraftkraften kommer att vara obekväm, till och med smärtsam för vissa. Detta gör att kontrasten mellan mörker och ljus blir ännu större. Herrens dag närmar sig. Alla måste vara förberedda. Klara er själva i kropp, sinne och själ. Rensa er själva.  —Gudfadern påstås Barbara Rose Centilli, vars påstådda meddelanden är under stiftundersökning; från de fyra volymerna Att se med själens ögon, 15 november 1996; som citerat i Miracle of the Illumination of Conscience av Dr. Thomas W. Petrisko, s. 53

Medan de kriser som utspelade sig runt mig tjänade till att gradvis belysa min brutlighet var det på en enda dag som Herren äntligen avslöjade roten till min dysfunktion som tog årtionden tillbaka till den dag min syster dog i en bilolycka. De sanningens ljus plötsligt spillde in i mitt hjärta och sinne, och jag såg tydligt vad som behövde förändras i mig. Det var svårt att möta sanningen och hur jag hade påverkat dem omkring mig. Samtidigt finns det något otroligt tröstande med sanningens tveeggade svärd. Det genast genomborrar och brinner, men lindrar och läker också. Sanningen gör oss fria, oavsett hur smärtsam den är. Som St. Paul skrev:

Vid den tiden verkar all disciplin inte vara en anledning till glädje utan för smärta, men senare ger den den fredliga frukten av rättfärdighet till dem som tränas av den. (Hebréerna 12:11)

Plötsligt var jag där i "stormens öga." Vindarna slutade slå, solen bröt igenom och vågorna började lugna. Jag var nu omsluten av freden i Faderns kärlek när tårar rusade ner i mitt ansikte. Ja, jag insåg plötsligt hur mycket han älskade mig - att han inte straffade så mycket som att korrigera mig för ...

... som Herren älskar, tuktar han; han slår varje son som han erkänner. (Hebr 12: 6)

Den verkliga krisen var inte de materiella katastrofer som hände runt mig, utan mitt hjärtas tillstånd. Så kommer också Herren att tillåta mänskligheten att skörda det som han har sått - som den förlorade sonen - men i hopp om att vi också kommer att återvända hem som den dåliga pojken. 

En dag för flera år sedan kände jag mig ledd till att läsa det sjätte kapitlet i Uppenbarelseboken. Jag kände att Herren sa att det här är ”boxcars” eller ”vindar” som kommer att utgöra den första halvan av Stormen som leder upp till ögat. Du kan läsa det här: Revolutionens sju sigillI ett ord, 

Gud kommer att skicka två straffar: en kommer att vara i form av krig, revolutioner och andra onda; den ska ha sitt ursprung på jorden. Den andra kommer att skickas från himlen. —Fri Anna Maria Taigi, Katolska profetian, S. 76 

 

FÖRBERED DINA HJÄRtor

... ni, bröder, är inte i mörkret, för att den dagen ska köra er som en tjuv. För er alla är ljusets barn och dagens barn. Vi är inte av natten eller av mörkret. Låt oss därför inte sova som resten, utan låt oss hålla oss vaksamma och nykter. (1 Tess 5: 4-6)

Jag har skrivit dessa saker, bröder och systrar, så att denna ”dag” inte kan komma över dig som en tjuv på natten. Jag känner att någon händelse, eller händelser, kommer att komma så snabbt över världen att från en dag till en annan kommer våra liv att förändras på ett ögonblick. Jag säger inte detta för att göra dig rädd (men kanske för att skaka dig vaken om du har somnat). Snarare att förbereda dina hjärtan för seger som kommer genom himmelens ingripanden. Den enda gången du borde vara rädd är om du medvetet lever i synd. Som psalmisten skriver:

De som hoppas på dig ska inte bli besvikna, utan bara de som vill bryta tron. (Ps 25: 3)

Gör en grundlig och ärlig undersökning av ditt samvete. Var trubbig, djärv och sanningsenlig. Gå tillbaka till bekännelse. Låt Fadern älska dig till helhet medan Jesus stärker dig genom nattvarden. Och stanna kvar, av hela ditt hjärta, själ och styrka, i ett tillstånd av nåd. Gud kommer att hjälpa dig genom ett vardagsliv i bön. 

Senast, under de tre månaderna efter stormen här, fortsatte jag att ropa till Vår Fru för att hjälpa mig. Det kändes som om hon hade övergivit mig .... En dag nyligen, när jag stod framför bilden av Our Lady of Guadalupe, såg jag i mitt hjärta att hon stod bredvid Faderns tron. Hon bad honom att komma till min hjälp, men Fadern sa till henne att vänta lite längre. Och då, när det var dags, hon flydde till mig. Tårar av glädje rann över mitt ansikte när jag insåg att hon hade förbön för mig hela tiden. Men som de bästa fäderna var Abba tvungen att leverera sin disciplin först. Och som de bästa mödrarna (som mödrar alltid gör), stod hon med gråt och väntade och visste att Faderns disciplin var rättvis och nödvändig.  

Mitt hopp är att ni kommer att förbereda era hjärtan för att se er som ni verkligen är. Var inte rädd. Gud renar sin kyrka så att vi kan ingå en djup förening med honom som kommer att resonera från kust till kust. 

Detta evangelium om kungariket kommer att predikas över hela världen som ett vittnesbörd för alla nationer; och sedan kommer slutet. (Matteus 24:14)

Det är vi blir Evangeliet inkarneras så att världen vet att den gudomliga viljan är vårt liv. 

 

ANGÅ ARKEN ... OCH BO

Således erbjuder Gud kyrkan och världen idag en ark. Vad är arken? Det är en verklighet med två dimensioner: moderskap av både Maria och kyrkan, som är spegelbilder av varandra. I de godkända uppenbarelserna till Elizabeth Kindelmann sa Jesus ofta:

Min mamma är Noaks ark ... -Kärlekens flamma, s. 109; imprimatur Ärkebiskop Charles Chaput

Och igen:

Nåd från kärleksflamman från min mors obefläckade hjärta kommer att vara för din generation vad Noas ark var för hans generation. - Vår Herre till Elizabeth Kindelmann; Flam of Love of the Immaculate Heart of Mary, The Spiritual Diary, s. 294

Vad Mary är på en personlig nivå, är kyrkan på företagsnivå:

Kyrkan är "världen försonad." Hon är den barken som "i hela seglet av Herrens kors, genom den Helige Andens andetag, navigerar säkert i denna värld." Enligt en annan bild som kyrkofäderna älskar är hon förbildad av Noaks ark, som ensam räddar från översvämningen.-CCCn. 845

Både Maria och kyrkan har ett syfte: att föra dig in i säker tillflykt av Guds frälsande barmhärtighet. Arken finns inte för att slumpmässigt segla på människors hav historia bygga katedraler och spela med tidsmässig kraft. Snarare ges hon just för att segla själar in i The Great Refuge and Safe Harbor av Kristi barmhärtighet. Jesus Kristus ensam är världens Frälsare. Det finns ingen sann tillflykt förutom honom. Han är vår goda herde, och genom den välsignade modern och kyrkan är han herdar och guidar oss "genom dödens skuggdal" till "gröna betesmarker." Som mödrar är Maria och kyrkan också tillflyktsort för att vår Herre ville att de skulle vara. Är inte våra jordiska mammor oftast ett fristad för familjen?

 

BÖRJAN AV KRISEN

Kyrkans vittnesbörd och enhet är en röra, rivna sönder som hon är av skandal. Och det kommer bara att bli värre härifrån tills all rutt och korruption avslöjas. Och ändå förblir kyrkans hjärta - hennes sakrament och läror - oskadd (även om de har missbrukats av vissa präster). Det skulle vara ett fruktansvärt misstag för dig att skilja dig från Moderkyrkan, vilket är och alltid har präglats av den förenande närvaron av Petrus kontor. 

Påven, biskop av Rom och Peters efterträdare, ”är den evig och synlig källa och grund för enhet både biskoparna och hela trofastas sällskap. ” -Katolska kyrkans katekism, inte. 882

Låt oss då be för påven idag, uppslukad eftersom han befinner sig i oändliga kontroverser. Be för alla våra herdar, inte bara att de som är trogna kommer att ha styrka och uthållighet genom den kommande stormen, utan också för de villfärdiga herdarna så att de, liksom Petrus i förr, kan vända sina hjärtan tillbaka till Kristus. 

Så då, bröder och systrar, med den tro vi har fått, sanningens säkerhet och hjälp av våra mödrar ... framåt mot stormen. 

Alla är inbjudna att gå med i min speciella stridsstyrka. Mitt kungarikes ankomst måste vara ditt enda syfte i livet ... Var inte feg. Vänta inte. Konfrontera stormen för att rädda själar. —Jesus till Elizabeth Kindelmann, Kärlekens flamma, sid. 34, utgiven av Children of the Father Foundation; imprimatur ärkebiskop Charles Chaput

 

RELATERAD LÄSNING

Kommer Jesus verkligen?

Kära Helige Fader ... Han kommer!

Mitten kommer

Dörrarna till Faustina

Faustina och Herrens dag

Den stora arken

Efter belysningen

 

 

Nu-ordet är ett heltidsarbete som
fortsätter av ditt stöd.
Välsigna dig och tack. 

 

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, NÅDENS TID.