Lossa hjärtat

LENTEN RETREAT
 Dag 36

bunden3

 

DEN ”Luftballong” representerar ens hjärta; ”gondolkorgen” är Guds vilja; "propan" är den Helige Ande; och de två ”brännarna” av kärlek till Gud och nästa, när de tänds av ”pilotljuset” i vår önskan, fyller våra hjärtan med kärleksflamman, så att vi kan sväva mot förening med Gud. Eller så verkar det. Vad är det som fortfarande håller mig tillbaka ...?

 ------------------

”Herre, jag har placerat mig i korgen med din gudomliga vilja. Jag strävar efter att öka din kärleksbrännare genom ett konsekvent böneliv och att älska min nästa som mig själv. Och ändå, varför är det så att jag verkar bara sväva över marken år efter år. Varför är jag så rastlös, så sönderriven det verkar mellan världen och dig? Hur längtar jag efter att vara i stratosfären av din närvaro och kärlek! Vad gör jag fel?"

"Titta ner mitt barn?"

"Vad är det Herre?"

”Se, där - de rep som leder upp till ditt hjärta. Dessa är bundna till det jordiska planet, bundna till kärlek till varelser och tidsmässiga saker. Så länge dessa förblev fästa i ditt hjärta kan du inte flyga himlen. ”

"Menar du…"

”Ja, mitt barn - din koppling till att ha kontroll. Din anknytning till materiella saker, som du med lätthet skyddar mot att bli repad eller sullied. Dessa bilagor till ditt rykte och godkännande. Tillknytningen till mat, pengar och absolut säkerhet. Och ja, barn, till och med din anknytning till dem som du älskar. ”

"Är det då fel, Herre, att ha dessa saker?"

”De är bara saker, barn, som ska användas som sådana. Att äga eller inte äga dem räknas lite; men att låta dem äga dig räknas mycket. Du kan inte tjäna två mästare. Vet ni varför?"

"Varför Herre?"

"Därför att Jag fick dig att älska Mig ensam, för jag är bara källan till din lycka. Du är inte bara kött utan ande, skapad till min avbild. Ah, för att bara säga detta, barn, får mitt hjärta att brinna av kärlek till dig, när jag fortsätter att leva i det ögonblick då den heliga treenighetens geni tänkte vår plan att skapa människan i vår avbild. Åh, om du kunde leva i det ögonblicket med oss, skulle du se hur vi längtar efter att återställa dig till den lyckliga unionen, som Adam och Eva visste, men förlorade. Du skulle se hur fruktansvärt ett utbyte det är att välja kärlek till varelser framför Skaparen. Hur änglarna krymper när människan böjer sig så lågt under sin värdighet. ”

”Men jag fruktar, Jesus, att jag aldrig kommer att vara fri från sådana anknytningar. Jag är en så fattig och svag själ, så lätt övervinnas av den världens illusoriska frestelser. ”

”Barn, det är sant: bara de välsignade i himlen är de som älskar Mig ensam. Alla andra, oavsett om de är själarna på jorden eller själarna i skärselden som älskade mig - men älskade mig ofullkomligt - måste renas från all överdriven önskan att förbereda dem för total förening med sin Gud. Detta är anledningen till att du kallas till andlig strid - men också varför jag har gett dig kyrkan, sakramenten, den heliga anden, den välsignade modern och de heliga nattvarden för att hjälpa dig att rena dig i den utsträckning du samarbetar med min nåd."

”Och Herre, vilka är dessa tunna strängar som jag nu ser som är genomskinliga som en fiskelinje? Även dessa är knutna till mitt hjärta ... men de sträcker sig också mot jorden. De verkar vackra på det sätt de fångar solens ljus ... men är de också dåliga? ”

”Dessa, mitt barn, är bindningarna till andliga tröst och gåvor. Även dessa måste avskiljas så att din kärlek endast är till Givaren och inte hans gåvor. Även om en enda linje förblir fäst vid ditt hjärta, kommer det att hålla dig från fullständig förening med Mig, vilket bara kan ske i total frihet - frihet från kärlek till alla saker som inte jag. Barn, de helighetens höjder som jag vill föra dig till, utsikten över nåd som jag vill att du ska se, universum av barmhärtighet och kärlek som jag längtar efter att föra dig och alla dina bröder och systrar ... alla jordiska förbindelser som du nu håller fast vid tillsammans är som damm jämfört med dessa brytningar av mig själv. ”

"Herre, hur... hur lossnar jag från sakerna i denna värld? ”

”Du vet redan svaret, mitt barn. Var trogen i allt, från det minsta till det största, i varje ögonblick på dagen. Sök först Mitt rike, inte ditt eget. Sök mitt ansikte (i bön) och ingen annan. Sök att tjäna och inte att tjäna, att vara ödmjuk och inte upphöjd, att vara trogen och inget mindre: 

Amen, amen, säger jag er, om inte ett vetekorn faller till marken och dör, är det bara ett vetekorn; men om den dör, producerar den mycket frukt. Den som älskar sitt liv förlorar det, och den som hatar sitt liv i denna värld kommer att bevara det för evigt liv. Den som tjänar mig måste följa mig, och där jag är, där kommer också min tjänare att vara. Fadern kommer att hedra den som tjänar mig. (Johannes 12: 24--26)

"Ja, mitt barn, min far kommer att hedra dig genom att upphöja din själ med min helighet, genom min kärleks doft och mina dygders skönhet."

”Åh, himmelske Fader, länge har jag försenat mitt totala och fullständiga” ja ”. Jag har länge hållit tillbaka min fulla och opartiska kärlek. Du gav mig allt när du gav mig Jesus. Och han gav allt, till sista droppen av sitt dyrbara blod åt mig. Åh Herre, länge har jag hållit mig tillbaka; för länge har jag litat på mig själv och mina egna resurser. Slöseri är de timmar och dagar som jag så slarvigt har lämnat min tillgivenhet någon annanstans. Den här dagen, Herre, vill jag bryta alla rep och linjer som hindrar mig från att skjuta i dina armar. Snälla Herre, antänd mitt hjärta med din kärleks lågor, fyll mig med din renande ande och lyft mig från detta jordiska sorgsplan mot himmelsk förening med dig. ”

”Mitt barn, jag hör dina böner, jag markerar dina rop och jag räknar alltid dina tårar. Men vet att detta liv är en strid och ett kors, som det var för mig, och därför en kamp. Vad jag ber dig mer än någonting nu är att anförtro dig själv till Mig som ett litet barn. Att lita på att jag är bäst av fäder, bäst av vänner och att allt jag gör alltid kommer att vara till ditt bästa. Eftersom ingen far skulle ge sitt barn en sten när han bad om ett bröd. Hur mycket mer kommer min himmelske Fader att ge dig Anden, som kommer till dig nu som daggen faller. ”

"Tack Gud. Då ska jag vara trogen i de små sakerna, plikten för tillfället; Jag ska älska och tjäna min familj och alla de som jag möter varje dag; och jag ska alltid söka ditt heliga ansikte hjärtans bön. Är det vad du ber om mig, kära Herre? ”

”Ja, mitt barn. Men det finns en annan sak: du måste helt förlita dig på Min nåd, för du är fortfarande svag. Men ju större din elände, desto större är din rätt till Min barmhärtighet. Det finns ingen som är mer bekymrad, mer ivrig och mer nitisk för din helighet än jag som skapade dig, jag som sprider hans armar på korset och förföll för kärlek till dig. ”

”Sedan, Herre, gör jag min till bönen i Psalm 27:

Hör min röst, Herre, när jag ropar;
ha nåd med mig och svara mig.
"Kom," säger mitt hjärta, "sök hans ansikte";
ditt ansikte, Herre, söker jag!
Dölj inte ditt ansikte för mig;
avstöt inte din tjänare i ilska.
Du är min frälsning; kasta mig inte bort;
överge mig inte, Gud min frälsare!
Även om min far och mamma överger mig,
Herren tar mig in. (27: 7-10)

 

SAMMANFATTNING OCH SKRIFT

För att kunna sväva mot förening med Gud måste våra hjärtan också vara bundna av kärlek till skapade saker och endast vara knutna till Skaparen, som vi bara skapades för.

De som hoppas på Herren kommer att förnya sin styrka, de ska sväva på örnarnas vingar. (Jesaja 40:31)

stigande

 

 

För att gå med Mark i denna fasta reträtt,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

mark-radband Huvudbanner

 

Lyssna på podcasten av dagens skrift:

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, BÖNNRETREAT.

Kommentarer är stängda.