Där himlen vidrör jorden

DEL III

morgonbön1

 

IT klockan 6 när de första klockorna för morgonbönen ringde över dalen. Efter att ha gått in i mina arbetskläder och tagit lite frukost gick jag upp till huvudkapellet för första gången. Där hälsade ett litet hav av vita slöjor med blå kläder mig med sin eteriska morgonsång. Vänder mig till vänster, där var han ... Jesus närvarande i det välsignade sakramentet i en stor värd monterad i en enorm monstrans. Och som om hon satt vid hans fötter (som hon säkert var många gånger när hon följde honom i sitt uppdrag i livet), var en bild av Vår Fru av Guadalup huggen in i stammen.

monstrans

När jag åter riktade blicken mot nunnorna och flera unga nybörjare var det genast tydligt att jag stod i närvaro av Kristi brudar, som sjöng honom sin kärlekssång. Det är svårt för mig att sätta ord på det, men från det ögonblicket visste jag omedelbart varför himlen rörde jorden på denna plats. Eftersom ett av de stora Marian-tecknen på hennes närvaro är att hon leder sina barn till en djupare, äkta kärlek till Jesus i nattvarden. Hon ger dem som älskar henne och som älskar honom, flamman av kärlek som brinner i hennes obefläckade hjärta, en flamma som brinner för hennes Gud, och sedan för alla dem som han älskar.

Lyssna på en liten inspelning jag tagit av morgonbön ...

Efter några ögonblick av tyst tystnad, blötläggning i den djupa scenen av Kristi närvaro som svävar över dalen som uppe över hela världen, Jag gick vidare till arbetsplatsen. Och där mötte jag det andra stora tecknet på Marias aktiva närvaro: frukten av välgörenhet. Cirka 80 fot långa och fyrtio meter breda stod soppköket som mina kanadensare hade börjat bygga. Det var en konstig känsla, men jag kände mig som att kyssa dess virke! Det här var ingen vanlig byggnad. Detta skulle vara en middag för Kristus.

För jag var hungrig och du gav mig mat ... en främling och du välkomnade mig ... Amen, jag soppkök2säg till dig, vad du än gjorde för en av mina minsta bröder gjorde du för mig. (Matt 25:35, 40)

Jag blev överväldigad av glädje och äran att jag kunde delta i något så konkret för Jesus i minst av mina bröder. Det här var inte som att lägga pengar i en insamlingskorg för en besökande missionär i socknen eller sponsra ett barn i något långt borta främmande land ... det var påtagligt ... varje spik, varje bräda, varje bricka ... allt skulle så småningom täcka huvudet av Kristus, gömd i den fattiga förklädnaden. 

Ändå berättade något för mig att bygga detta soppkök var sekundärt för vår mors uppmaning att jag skulle komma till Mount Tabor, det namn som mor Lillie gav detta berg. Det fanns ett djupare budskap om inte Planen att jag kände att vår dam avslöjade.

Klockan 11:30 klockade klockorna för att signalera morgonbön och sedan mässa vid middagstid. Täckt av svett och damm i 95 Farenheit-värmen, tog vi oss tillbaka till Novitiate House som blev det kanadensiska huvudkontoret. Vi bytte till lättare kläder och tog oss till huvudkapellet. Snart ringde klockorna när det välsignade sakramentet återstod, nunnorna böjde sig djupt som om en kung lämnade sin innergård. Och sedan började mässan.

Och jag började gråta. Nunnornas sång var så ren, så smord, så vacker att jag genomborrades till hjärtat tillsammans med flera av mina följeslagare. Faktum är att ibland under mässan och efterföljande mässor verkade det för mig som om en stor kör sjöng bakom mig, och ändå, förutom en högtalare som projicerade de tre huvudkantorerna, var alla nunnorna framför mig. Jag vände mig hela tiden och såg vem som låg bakom mig, men det fanns ingen (jag skulle inte ha varit förvånad över att se en kör av änglar vid ett tillfälle!). Under de närmaste tolv dagarna, vid varje mässa, kunde jag faktiskt inte hålla gråt. Det var som om slutsportarna av Divine Mercy hade öppnats, och varje andlig välsignelse i himlen hölls över mitt hjärta. [1]jfr. Ef. 1: 3 Det var som Vår Fru sa att det skulle vara innan jag lämnade Kanada: en tid av uppfriskande.

Lyssna på en liten inspelning av Hosanna ...

 

De torra benen

Och sedan kom den första massläsningen, en läsning som för sexton år sedan skakade mig till grunden som om det var en profetia för vår tid. Det blev faktiskt en viktig del av Guds vision för min tjänst.torra ben Jag sammanfattar det här:

HERRENS hand kom över mig och förde mig ut i HERRENS Ande och satte mig i mitten av slätten, som nu var fylld med ben. Han fick mig att gå mellan benen i alla riktningar så att jag såg hur många de var på slättytan. Hur torra de var! Han frågade mig: Människoson, kan dessa ben komma till liv? Jag svarade: ”Herre HERRE, du ensam vet det.” Då sade han till mig: Profetera över dessa ben och säg till dem: torra ben, hör HERRENS ord! Så säger HERREN HERREN till dessa ben: Se! Jag kommer att föra ande in i dig, så att du kan få liv. Jag kommer att sätta senor på dig, låta kött växa över dig, täcka dig med hud och sätta ande i dig så att du kan få liv och känna att jag är HERREN ... (fullständig läsning: Es 37: 1-14)

Efter mässan, utmattad av de nådar som överväldigade min själ, tog jag upp min penna och dagbok och lät dialogen mellan en mor och en son fortsätta ...

Mamma, den första behandlingen i dag om benen som kommer till liv ... varför är det så viktigt för min tjänst?

Min son, kommer inte dessa ben till liv den nya pingsten, kärleksflamman som faller ner på fattig mänsklighet? När benen kommer till liv kommer de att bilda en stor armé för min Son. Du, barn, ska förbereda själar för denna stora utgjutelse av Anden.

Mitt barn, jag har fört dig till den här platsen, som är frukten av Fatima. Här är ett centrum för kärlek, ett epicenter av nåd. Från denna plats kommer en del av Guds armé att gå ut: anawim, de små.

Jag tittade tillbaka på avläsningarna igen, den här gången Psalm. Jag tänkte på hur mycket de "torra benen" symboliserade Guds folk idag .... trött, plågad, dränerade iverna ur dem som blod från ett slaktat lamm.

De kom vilse i öknens vildmark; vägen till en bebodd stad hittade de inte. Hungrig och törstig, deras liv slösades bort i dem. De ropade till HERREN i sin nöd; från deras sund räddade han dem. Och han ledde dem på ett direkt sätt för att nå en bebodd stad.

Vår Fru hade mer att säga om denna "stad", men inte idag. Istället började hon visa mig att dagens evangelium skulle bli grunden för mig och alla mina läsare, för att förbereda oss för denna stora utgjutelse. Hon vill lära oss om betydelsen av äkta kärlek ...

Fortsättning ...

 

  

Tack för dina tionder och böner.

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

NuWord Banner

 

 

I höst kommer Mark att gå med i Sr. Ann Shields
och Anthony Mullen vid ...  

 

Nationella konferensen för

Kärlekens flamma

av Marys obefläckade hjärta

FREDAG SEPT. 30TH - OKTOBER. 1ST, 2016


Philadelphia Hilton -hotell
Rutt 1 - 4200 City Line Avenue
Philadelphia, PA 19131

Med:
Sr Ann Shields - Mat för Journey Radio Host
Mark Mallett - Sångare, låtskrivare, författare
Tony Mullen - Nationell chef för Flame of Love
Msgr. Chef - Andlig chef

För mer information, klicka här.

 

 

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 jfr. Ef. 1: 3
Inlagd i HEM, VAR HEMLEN RÖRER.

Kommentarer är stängda.