Där himlen vidrör jorden

DEL V

agnesadorationSr. Agnes ber inför Jesus på Mount Tabor, Mexiko.
Hon skulle få sin vita slöja två veckor senare.

 

IT var en lördag eftermiddagsmässa och "inre ljus" och nåd fortsatte att falla som ett mildt regn. Det var då jag fångade henne ur hörnet av ögat: mamma Lillie. Hon hade kört in från San Diego för att träffa dessa kanadensare som hade kommit för att bygga Tabellen över barmhärtighet- soppköket.

Efter mässan klättrade jag uppför kapellet till de bakre trädgårdarna och mor Lillie rörde sig mot mig. Jag visste att hennes närvaro här var en sällsynt gåva, för hon är en offerets själ oförmögen att vara i allmänhet mycket, än mindre resa. Faktum är att hennes många sjukdomar och sjukdomar orsakade hennes död vid ett tillfälle möte med Jesus. Han sa till henne att hon kunde välja om hon skulle stanna eller återvända till jorden, men att om hon återvände skulle hon göra det lider mycket. Och här var hon ...

Jag höll den här heliga kvinnan i mina armar när vi båda grät i den påtagliga närvaron av Vår Fru och den Helige Ande. Det är en konstig sak. Hon tackade oss om och om igen för vad vi gjorde och ändå tackade vi alla här för den otroliga kärleken, generositeten och nådarna som vi alla stötte på på Mount Tabor. ”Himlen rör jorden här, sa jag till mamma. "Men det finns något annat."

”När jag kom hit för flera dagar sedan påminde Herren mig omedelbart om något jag kände att han talade i mitt hjärta för flera år sedan. Att Hans barmhärtighet är som ett elastiskt band, och att mänsklighetens synder fortsätter att sträcka den till punkten bsacrambrytning. Men någonstans i världen kommer en liten nunna i ett kloster ner på hennes ansikte inför de välsignade sakramenten och säger, ”Jesus, ha nåd med oss ​​och hela världen!” Och Herren svarar, ”Okej, tio år till. ”

Jag tittade in i hennes ögon och sa, ”Mor Lillie, det här är platsen som Jesus talade om!”Då nickade mamma Lillie till mig som om hon visste exakt vad jag sa. Jag hade aldrig en chans att prata vidare med henne om det, men när jag kom hem i Kanada en vecka senare hittade jag Trinitarians Sisters ' webbplats och en reklamfilm. Den talade om hur ordern är ett svar på Fatimas budskap, att kompensera för människors synder på grund av "Många själar går till helvetet eftersom de inte har någon att be för dem." [1]Our Lady of Fatima till Sr. Lucia Videon börjar med den första anropet till mor Lillie, ställd som en fråga:

Var kommer Vår Fru hitta generösa själar att be för omvändelse av världen? Finns det ingen som är villig att böja huvudet inför Gud? Vem har modet att säga med sitt liv: ”Konvertera och återvänd till Gud!”? -trinitariansofmary.org

Men det jag läste nästa lämnade min käke öppen, eftersom den bekräftade vad jag hade sagt till mamma Lillie den dagen i trädgården:

Den 19 mars 1992 i Fatima, Portugal, får en ung karmelitisk lekmissionär en uppmaning att grunda ett nytt religiöst samfund i kyrkan tillägnad att tillbedja Jesus i nattvarden och ber honom att vara nådig över världen.

Så många gånger hade St Faustina visioner där hon såg strålarna av gudomlig barmhärtighet flyta ut från nattvarden och över hela världen. Hon skrev vid ett tillfälle:

När prästen avslöjade det välsignade sakramentet och kören började sjunga genomborrade strålarna från bilden den heliga värden och spred sig över hela världen. Sedan hörde jag dessa ord: Dessa strålar monsmdraysav barmhärtighet kommer att passera genom dig, precis som de har gått igenom denna värd, och de kommer att gå ut genom hela världen.-Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok, n. 441

Här i Mexiko levde dessa nunnor detta i 24 timmar av bön och tillbedjan inför det välsignade sakramentet. Ibland, efter mässan, fortsatte nunnorna att sjunga och leda oss i spontana böner för läkning och förtroende för Guds kärlek och barmhärtighet. Tårar skulle flöda från många som stannade kvar för att bada i vår Herres strålar.

Efter benediktionen. [strålarna strålade ut] till båda sidor och återvände igen till monstransen. Deras utseende var ljust och transparent som kristall. Jag bad Jesus att han skulle begära att tända sin kärleks eld i alla själar som var kalla. Under dessa strålar kommer ett hjärta att bli varmt även om det vore som ett isblock; även om den var hård som en sten, kommer den att smula till damm. -Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok, n. 370

Lyssna på en kort inspelning av nunnorna under tillbedjan ...

 

tillbedjan

Jag visste också att dessa nådar, dessa barmhärtighetsstrålar som Jesus sträckte sig över världen genom förbön av dessa nunnor, var att samla så många själar i ”Ark”, Marias obefläckade hjärta, som möjligt. För Jesus var ganska tydligt för St. Faustina att mänskligheten närmade sig slutet på en era - och att klockan gick:

Jag förlänger barmhärtighetstiden för [syndares] skull. Men ve dem om de inte känner igen denna tid av mitt besök. -Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok, n. 1160

Faktum är att flera av massläsningarna den veckan pågick hålla sig vaken, om att hålla hjärtat lampa trimmad för den oväntade ”Herrens dag”.[2]jfr Faustina och Herrens dag  Förväntningen att vi kommer in i något stor i världen fortsatte att växa i mitt hjärta. Men förväntningarna hade mycket mindre att göra med överhängande och till synes nödvändiga katastrofer för att skaka mänskligheten, men mer så förväntan på vad som kommer mitt i och efter: födelsen av en ny era och det obefläckade hjärtats triumf. Det var på det jag kände att Vår Fru ville tala mest om till min själ under de sista dagarna på berget Tabor, eftersom St. Pauls ord i första behandlingen och evangeliet den dagen ekade i mitt hjärta:

Gud valde världens dårar för att skämma de vise, och Gud valde de svaga i världen för att skämma de starka, och Gud valde de ringa och föraktade i världen, de som räknar för ingenting, för att reducera till de som är något till ingenting , så att ingen människa kan skryta inför Gud ... Eftersom du var trogen i små frågor kommer jag att ge dig stora skyldigheter. Kom, dela din mästares glädje ... 

Fortsättning ...

   

Tack för dina tionder och böner.

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

NuWord Banner

  

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 Our Lady of Fatima till Sr. Lucia
2 jfr Faustina och Herrens dag
Inlagd i HEM, NÅDENS TID, VAR HEMLEN RÖRER.