Där himlen vidrör jorden

DEL VI

img_1525Vår dam på Mount Tabor, Mexiko

 

Gud uppenbarar sig för dem som väntar på den uppenbarelsen,
och som inte försöker riva vid ett mysterium och tvingar avslöjande.

- Guds tjänare, Catherine de Hueck Doherty

 

MY dagar på Mount Tabor närmade sig sin slut, och ändå visste jag att det skulle komma mer ”ljus”. Men för närvarande lär Our Lady mig med varje cementplatta som ska läggas på taket i vårt soppkök, med varje elektrisk ledning som ska dras genom taket och varje smutsig tallrik som behövs torntvättas. Det var ytterligare en möjlighet att dö för mig själv, en kärlekshandling, ytterligare ett offer genom vilket kärlekens låga kan brinna ljusare. Utan kärlek, skrev St. Paul, Jag är ingenting.

Vår Frues tysta ord fram till dess bekräftades dagligen i massläsningarna, vilket har hänt så ofta nu i flera år. Men hennes närvaro var också påtaglig på Mount Tabor. När jag träffade mor Lillie sa jag till henne att Vår Fru tog med mig och att jag visste att hon var här på detta berg. Mor svarade: ”En kvinna sa en gång till mig att Vår Fru visade sig för henne i San Diego och jag sa,” Åh, hur sorgligt att hon bara dyker upp för dig. Vår Fru visas inte här - hon liv här.'" 

Dessa ord talade till mig på en annan nivå. Jag kände att Gud vill få Marias närvaro från mödrar att kännas, som vi upplevde på detta berg över hela världen. Men hur?

 

NEDFÖRING TILL MÖRKNAD

En eftermiddag åkte jag med David Paul, arkitekten för soppköket, för att utföra ett ärende i Tecate. Det var min första gång från berget sedan jag kom. Plötsligt kastades jag in i en värld som relativt verkade kaotisk. Vi shanty2akörde förbi stadens lagun fodrad med bräckliga shanties ihop med kartong, metall och trä för att skapa något slags hem för de fattigaste av de fattiga. Gatorna var smutsiga och många affärsfronter såg utrullade, deras färg bleknade under den heta mexikanska solen. Vi gick in i ett "köpcentrum" som bara var rader med varuhus som säljer billiga varor till billiga priser. Sensualitet och sleaze var på en fullständig skärm som Our Lady of Guadalupe-bilder såldes bredvid porr, kors bredvid kokainbongar och vidskepelser bredvid bönekort. Jag såg leverantörernas ögon, trötta och cyniska när de eekade ut någon form av levande. "Gud vill inte att vi ska leva på det här sättet," viskade jag.

 

FREDSÄRDAN BÖRJA

Nästa kväll klättrade vi ovanpå berget Tabor på en abborre med utsikt över klostret. Vi tittade ner på steniga stigar och vita klocktorn, på soppkök och kapell, på trädgårdar och lundar där statyer och bänkar välkomnade kontemplation. Många försöker berätta för oss idag att Gud inte finns. Men varje byggnad och blomsterbädd här kom genom bön och ett kärleksarbete. Dessutom hade denna öken förvandlats till ett paradis av ordning och godhet, av generositet och broderskap genom att helt enkelt efter nunsfödelsedagJesu ord i evangeliet. ”Det här är vad världen ska vara”, sa jag. ”Se David, det här is "eran av fred", redan börjat här. Titta på sanningen, skönheten och godheten som vi ser som en frukt av att säga "ja" till Gud. ” Jag kunde nästan smaka på massläsningarna:

"Kom hit. Jag ska visa dig bruden, lammets hustru. ” Han tog mig i ande till ett stort, högt berg och visade mig den heliga staden Jerusalem som kom ner från himlen från Gud. Det glimmade av Guds prakt. Dess utstrålning var som en ädelsten, som jaspis, klar som kristall. (Första behandlingen, Upp 21: 9-14)

Vi såg verkligen ner på Guds stad, även om dess form var tidsmässig. ”Detta är en liknelse om den tid av fred som Gud vill åstadkomma i vår världen, sa jag när vi andades in kontrasten från vårt tidigare besök i staden. ”All potential för synd och uppror kvarstår, men genom Vår Frues triumf här, att göra Jesus älskad, älskad och följd, finns det fred samt rättvisa."

Om bara världen kunde komma hit, föreställde jag mig - kunde komma som psalmen sa och göra "Känn för människorna din makt och ditt rikas härliga prakt." Om de bara kunde "Kom och se", som Nathaniel sa till Filippus i evangeliet.

Och någonsin så tyst, någonsin så subtil, så verkade Vår Fru säga:

Ditt hjärta måste nu också bli en Guds stad.

 

GUDS STAD

På min sista söndag i klostret bekräftades ännu en gång vår fru milda ord d Ord. Samtalet till kärlek till sista droppen är bara hälften av det. Den andra nödvändigheten är att anamma den typ av ödmjukhet som Maria hade - hon som tömde sig så fullständigt för att göra plats för Jesus. Det är den typ av ödmjukhet som säger, ”Herre, jag vet inte hur du ska göra detta, men jag litar på att du kan och kommer. Må det göras mot mig enligt din vilja.”Den första massläsningen sa,

Mitt barn, hantera dina affärer med ödmjukhet, och du kommer att älskas mer än en givare. Ödmjuk dig själv ju mer, desto större är du, och du kommer att finna nåd hos Gud. Vad är för sublimt för dig, sök inte, till saker som ligger utanför din styrka, sök inte. (Sirak 3: 17--29)

Utan ödmjukhet blir till och med den största välgörenhetens förgiftning av jaget och kärlekens låga är kvävd.

Det var dock den andra massläsningen som verkligen fick min uppmärksamhet!

... du har närmade dig Sions berg och den levande Guds stad, det himmelska Jerusalem ... (Upp 12:22)

Här bekräftade Gud igen detta ord i mitt hjärta som var och en av oss måste bli en annan ”Guds stad”. I bön den söndagen kände jag att Fadern sa ...

Mitt barn, när du lämnar denna plats ska du ta den med dig. Ty himlen är alltid där min vilja "görs på jorden som i himlen." Detta är mitt arbete, den Helige Andens arbete. Varje gång du samarbetar med Anden genom din "ögonblick", faller himlen ner och rör vid den platsen på jorden. Ditt hjärta blir då en helig "by", ett heligt "kloster", Guds stad. Där bor mitt kungarike och varje andlig välsignelse från himlen.

Varje andlig välsignelse. Dessa ord av St. Paul var mitt hjärta från dagen vi anlände, men nu med den känslan att de hade en större betydelse än någonsin:

Välsignad vare Gud och fader till vår Herre Jesus Kristus, som har välsignat oss i Kristus med varje andlig välsignelse i himlen, när han valde oss i honom före världens grundläggande, att vara heliga och utan fläckar inför honom ... (Efesierna 1: 3-4)

Mitt barn, var inte rädd och låt dig inte falla tillbaka på gamla sätt att tänka och göra. Ställ upp Guds stad i ditt hjärta, och därmed din mitt. Låt himlen röra jorden genom din närvaro, genom kärlek i autentisk handling. Och kärlek som öppnar stadsportarna och banar hennes gator är en kärlek som ger allt till sista droppen.

Mitt barn, inte bara kan Guds stad byggas på berget där du sitter, utan var som helst där tro och tillit och lydig övergivelse tillåter den Helige Ande att gå ner obehindrat.

Jag kände Our Lady närvaro och orden ...

Min lilla ”Juanito”, ta min hand och gå med mig. Tilldela mig denna kallelse från Gud att bygga en stad, en gudomlig stad i ditt hjärta. Jag var den första staden där Gud rörde jorden. Och nu önskar han detsamma i dig, älskade [och mina läsare!]. Ställ inte frågor, men fundera över dessa saker i ditt hjärta med absolut förtroende för att han som har börjat ett bra arbete i dig kommer att slutföra det.

Det var inte förrän vi började hemresan att jag började se sambandet mellan Vår Fru "full av elegans" samt "Varje andlig välsignelse" att Gud vill ge oss ... och konsekvenserna är bokstavligen inte i denna värld.

Lyssna på en del av meditationen under tillbedjan den söndagen,
följt av en del av Ave Maria ...

”När vi har rena hjärtan i våra liv gör Gud mirakel. Vi behöver bara en liten storlek av tro som senapsfrön, och Gud kan göra underverk. Tro idag och ta emot välsignelser Gud skänker dig så att du kan vara fri som luftens fåglar som flyger i frihet. ” —Sr. Goretti

Fortsättning ...

 

 

Tack för dina tionder och böner.

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

NuWord Banner

 

 

I höst kommer Mark att gå med i Sr. Ann Shields
och Anthony Mullen vid ... (Utsåld!)

 

Nationella konferensen för

Kärlekens flamma

av Marys obefläckade hjärta

FREDAG SEPT. 30TH - OKTOBER. 1ST, 2016


Philadelphia Hilton -hotell
Rutt 1 - 4200 City Line Avenue
Philadelphia, PA 19131

Med:
Sr Ann Shields - Mat för Journey Radio Host
Mark Mallett - Sångare, låtskrivare, författare
Tony Mullen - Nationell chef för Flame of Love
Msgr. Chef - Andlig chef

För mer information, klicka här.

 

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Inlagd i HEM, FREDENS TID, VAR HEMLEN RÖRER.

Kommentarer är stängda.