Fluturon në Frymë

KRESHME RETREAT
Dita 33

albuquerque-ajër të nxehtë-me-tullumbace-udhëtim-në-muzg-në-albuquerque-167423

 

THOMAS Merton një herë tha: “Ka një mijë mënyra për të la Mënyra. ” Por ka disa parime themelore kur bëhet fjalë për strukturën e kohës së lutjes tonë që mund të na ndihmojnë të përparojmë më shpejt drejt bashkimit me Zotin, veçanërisht në dobësinë tonë dhe në luftën me shpërqendrimin.

Kur i afrohemi Zotit në kohën tonë të vetmisë me Të, mund të jetë joshëse të fillojmë duke shkarkuar axhendën tonë. Por nuk do ta bënim kurrë nëse do të hynim në dhomën e fronit të një mbreti ose në zyrën e një kryeministri. Përkundrazi, së pari do t'i përshëndesim dhe do t'u pranojmë praninë e tyre. Po kështu, me Zotin, ekziston një protokoll biblik që na ndihmon të vendosim zemrat tona në marrëdhënie të drejta me Zotin.

Gjëja e parë që duhet të bëjmë kur fillojmë të lutemi është të pranojmë praninë e Zotit. Në traditën katolike, kjo merr formula të ndryshme. Shprehja më e zakonshme, natyrisht, është Shenja e Kryqit. Ashtë një mënyrë e bukur për të filluar lutjen, edhe kur jeni vetëm, sepse, jo vetëm që pranon Trininë e Shenjtë, por gjurmon në trupin tonë simbolin e pagëzimit të besimit tonë që na ka shpëtuar. (Nga rruga, Satanai e urren Shenjën e Kryqit. Një grua Lutheran një herë ndau me mua se si, gjatë një ekzorcizmi, një person i pushtuar papritmas doli nga karrigia e saj dhe iu hodh shokut të saj. Ajo ishte aq e befasuar dhe për mungesë duke ditur se çfarë të bënte tjetër, ajo gjurmoi Shenjën e Kryqit në ajër para saj. Personi i pushtuar fluturoi drejtpërdrejt përmes ajrit. Pra, po, ka fuqi në Kryqin e Jezusit.)

Pas Shenjës së Kryqit, ju mund të thoni këtë lutje të përbashkët, "Zoti më vjen në ndihmë, Zoti nxito të më ndihmosh." Fillimi në këtë mënyrë pranon nevojën tuaj për Të, duke e ftuar Shpirtin në dobësinë tuaj.

… Shpirti gjithashtu vjen në ndihmë të dobësisë sonë; sepse ne nuk dimë si të lutemi ashtu siç duhet… (Rom 8:26)

Ose mund të luteni këtë thirrje, "Ejani Shpirti i Shenjtë… më ndihmoni të lutem, me gjithë zemrën time, gjithë mendjen time dhe gjithë forcën time. ” Dhe atëherë ju mund ta përfundoni lutjen tuaj hyrëse me "Lavdia qoftë":

Lavdi Atit dhe Birit dhe Shpirtit të Shenjtë, siç ishte në fillim, është tani dhe përjetë, botë pa fund, Amen.

Ajo që ju po bëni që nga fillimi është vendosja e vetes në praninë e Zotit. Likeshtë si të ringjallësh dritën pilot të zemrës tënde. Ju po e pranoni që "Zoti është Zot - dhe unë nuk jam". Shtë vendi i përulësisë dhe së vërtetës. Për Jezusin tha,

Zoti është Shpirt, dhe ata që e adhurojnë atë duhet të adhurojnë në frymë dhe të vërtetë. (Gjoni 4:24)

Për ta adhuruar Atë në shpirt do të thotë të lutesh nga zemër; për ta adhuruar Atë në E vërtetë do të thotë të lutesh brenda realitet. Dhe kështu, pasi të pranoni se kush është Ai, atëherë duhet të pranoni shkurtimisht kush jeni - një mëkatar.

… Kur lutemi, a flasim nga lartësia e krenarisë dhe vullnetit tonë, ose "nga thellësia" e një zemre të përulur dhe të penduar? Ai që përulet do të lartësohet; përulësia është themeli i lutjes. Vetëm kur pranojmë me përulësi se "nuk dimë të lutemi ashtu siç duhet", jemi të gatshëm të marrim lirisht dhuratën e lutjes. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2559

Merrni një moment, thirrni në mendje çdo mëkat dhe kërkoni faljen e Zotit, duke besuar tërësisht në mëshirën e Tij. Kjo duhet të jetë e shkurtër, por e sinqertë; i ndershëm dhe i penduar.

Nëse i pranojmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë dhe do t'i falë mëkatet tona dhe do të na pastrojë nga çdo keqbërje. (1 Gjonit 1: 9)

… Dhe më pas vëllezërit dhe motrat e mia, lini mëkatet tuaja pa i menduar më përsëri - si Shën Faustina:

… Megjithëse më duket se Ti nuk më dëgjon, unë e vendos besimin tim në oqeanin e mëshirës Sate dhe e di që shpresa ime nuk do të mashtrohet. -Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 69

Kjo lëvizje e parë e lutjes e njohjes së Zotit dhe njohjes së mëkatit tim është një veprim i besim. Prandaj, duke ndjekur një strukturë themelore, është koha që lutja të hyjë në veprim shpresoj. Dhe shpresa kultivohet duke falënderuar dhe lavdëruar Zotin për atë që është dhe për të gjitha bekimet e Tij.

Unë do të të ofroj një flijim falënderimi dhe do të thërras emrin e Zotit. (Psalmi 116: 17)

Kështu që përsëri, me fjalët tuaja, ju mund ta falënderoni shkurtimisht Zotin për të qenë i pranishëm tek ju dhe për bekimet në jetën tuaj. Thisshtë ky qëndrim i zemrës, i falënderimeve, që fillon të shfaqë "propanin" e Shpirtit të Shenjtë, duke lejuar hirin e Zotit të fillojë të mbushë zemrën tuaj - pavarësisht nëse jeni në dijeni të këtyre mirësive apo jo. Mbreti David shkroi në Psalmin 100:

Hyni në portat e tij me falënderime, oborret e tij me lavdërime. (Ps 100: 4)

Atje, kemi një protokoll të vogël biblik. Në lutjet katolike të tilla si Liturgjia e Orëve, Lutja e Krishterë, la Madhështor, ose lutje tjetër e strukturuar, është e zakonshme të lutesh Psalmet, që do të thotë "Falënderime". falënderim na hap "portat" e pranisë së Zotit, ndërsa lavdërim na tërheq më thellë në oborret e Zemrës së Tij. Psalmet janë absolutisht të pakohë, sepse Davidi i shkroi ato nga zemra. Shpesh e gjej veten duke i lutur nga zemra ime, sikur të ishin fjalët e mia.

… Psalmet vazhdojnë të na mësojnë se si të lutemi. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2587

Në këtë kohë meditimi, ju gjithashtu mund të lexoni një faqe nga një nga Ungjijtë, letrat e Palit, mençurinë e Shenjtorëve, mësimet e Etërve të Kishës, ose një pjesë të Katekizmit. Sidoqoftë, për çfarëdo që të drejtohet të meditosh, është më mirë ta bësh atë në mënyrë metodike. Ndoshta, për një muaj, do të lexoni një kapitull, ose një pjesë të një kapitulli të Ungjillit të Gjonit. Por ju në të vërtetë nuk po lexoni aq shumë sa dëgjim. Kështu që edhe nëse gjithçka që lexoni është një paragraf, nëse fillon të flasë me zemrën tuaj, ndaloni në atë moment dhe dëgjoni Zotin. Hyni në praninë e Tij. 

Dhe, kur Fjala fillon të flasë me ju, kjo mund të jetë gjithashtu një moment i një akti i dashurise -të hyrjes atëherë, pranë portave, përmes oborreve, në Shenjtin e shenjtërve. Thjesht mund të jetë thjesht ulja atje në heshtje. Ndonjëherë, e gjej veten duke heshtur duke pëshpëritur fraza të vogla si:Faleminderit Jezus… Të dua Jezus… faleminderit Zot”Fjalë të tilla janë si breshëri propani që hedhin flakët e dashurisë gjithnjë e më thellë në frymën e dikujt.

<p align = "LESHT">Për mua, lutja është një valë e zemrës; është një vështrim i thjeshtë i kthyer drejt qiellit, është një britmë njohjeje dhe dashurie, që përqafon si sprovën, ashtu edhe gëzimin. - Shën. Thérèse de Lisieux, Autobiografikë të manuskritëve, C 25r

Pastaj, ndërsa Fryma e Shenjtë ju nxit, është mirë ta përfundoni lutjen tuaj duke i ofruar qëllime Zotit. Ndonjëherë mund të bëhemi të besojmë se nuk duhet të lutemi për nevojat tona; se kjo është disi e përqendruar te vetja. Sidoqoftë, Krishti ju thotë dhe unë direkt: "Pyesni dhe do të merrni". Ai na mësoi të lutemi "Buka jonë e përditshme". Shën Pali thotë, "Mos u shqetësoni aspak, por në gjithçka, me lutje dhe lutje, me falënderime, ia bëni të njohura kërkesat tuaja Perëndisë". [1]Phil 4: 6 Dhe Shën Pjetri thotë,

Hidhni të gjitha shqetësimet tuaja mbi të, sepse ai kujdeset për ju. (1 Pjetër 5: 7)

Ajo që mund të bësh, sidoqoftë, është të vendosësh nevojat e të tjerëve në radhë të parë, para të tuat. Ndoshta lutja juaj ndërmjetësuese mund të shkojë diçka si kjo:

Zot, unë lutem për bashkëshortin, fëmijët dhe nipërit e mi (ose kushdo që janë të dashurit e tu). Mbroni ata nga çdo e keqe, dëm, sëmundje dhe katastrofë dhe drejtojini në jetën e përjetshme. Unë lutem për të gjithë ata që kanë kërkuar lutjet e mia, për lutjet e tyre dhe për të dashurit e tyre. Unë lutem për drejtorin tim shpirtëror, famullitarin, peshkopin dhe Atin e Shenjtë, që t'i ndihmoni ata të jenë çobanë të mirë dhe të mençur, të mbrojtur nga dashuria juaj. Unë lutem për shpirtrat në Purgator që t'i sillni ato në plotësinë e Mbretërisë suaj këtë ditë. Unë lutem për mëkatarët që janë më të largët nga Zemra juaj, dhe veçanërisht ata që po vdesin këtë ditë, që përmes mëshirës Tënde, t'i shpëtoni ata nga zjarret e Ferrit. Unë lutem që të kthehen udhëheqësit tanë të qeverisë dhe rehatinë dhe ndihmën tuaj për të sëmurët dhe vuajtjet e kështu me rradhë.

Dhe pastaj, ju mund ta përfundoni lutjen tuaj me Ati ynë, dhe nëse dëshironi, duke thirrur emrat e disa prej Shenjtorëve tuaj të preferuar për të shtuar lutjet e tyre tek ju. 

Gjithashtu, nën nxitjet e drejtorit tim shpirtëror, jam dashur të shkruaj në një ditar "fjalët" që dëgjoj në lutje. Kam gjetur që ndonjëherë kjo është një mënyrë e thellë për tu akorduar me zërin e Zotit.

Në mbyllje, çelësi është që t'i jepni vetes një strukturë themelore të lutjes, por edhe lirinë e mjaftueshme për të lëvizur me Shpirtin e Shenjtë, i cili fryn atje ku dëshiron. [2]krh. Gjoni 3:8 Disa lutje të shkruara ose të memorizuara, si Rruzarja, mund të jenë një ndihmës i mrekullueshëm, veçanërisht kur mendja juaj është e lodhur. Por gjithashtu, Zoti dëshiron që ti të flasësh me Të nga zemra. Mos harroni mbi të gjitha, lutja është një bisedë midis miqve, midis të Dashurit dhe të dashurit.

… Atje ku është Shpirti i Zotit, atje është liria. (2 Kor 3:17)

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Lutja është ekuilibri midis strukturës dhe spontanitetit - si një ndezës që është i ngurtë, por duke prodhuar flakë gjithnjë e më të reja. Të dy janë të nevojshëm për të na ndihmuar të fluturojmë në Shpirtin drejt Atit.

Duke u ngritur shumë herët para agimit, ai u largua dhe shkoi në një vend të shkretë, ku u lut ... ai që thotë se qëndron në të duhet të ecë në të njëjtën mënyrë në të cilën ai eci. (Marku 1:35; 1 Gjonit 2; 6)

djegëse e nxehtë

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Phil 4: 6
2 krh. Gjoni 3:8
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.